İşte Başkan farkı

Güncelleme Tarihi:

İşte Başkan farkı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Clinton, kendisiyle dalga geçen bir klip yaparak kendine güvenen lider davranışı sergiledi.

ABD Başkanı Bill Clinton, bu yıl 8. ve son kez katıldığı Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin geleneksel yıllık yemeğinde basını kahkahalara boğdu. Önceki gece gazeteci, siyaset adamı ve yıldızlardan oluşan 2600 davetlinin katıldığı yemek, Başkan Clinton'ın kendisiyle dalga geçtiği bir kısa film gösterisiyle açıldı. Clinton, bir devlet başkanı olmasına karşın oldukça rahat ve kendisiyle dalga geçmekten çekinmeyen bu rolünden dolayı da yemekte sembolik Oscar heykelciğiyle ödüllendirildi.

Clinton'ın sadece bir bayan muhabirin izlediği ve onun da uyuduğu bir basın toplantısı düzenlediği sahneyle başlayan kısa film şöye devam ediyor:

Anlatıcı ‘‘Amerika'yı 8 yıldır yöneten Başkan Bill Clinton görevi boyunca böylesine yoğun günler geçirdi’’ derken Clinton'ın Beyaz Saray'ın telefon santralına bakan görüntüsü geliyor. Hemen ardından da Başkan kağıt katlarken gösteriliyor ve anlatıcı şunları söylüyor: ‘‘Ama emeklilik günlerine az zaman kala boş günlerinde kendisini oyalamak için, origami gibi el sanatlarına merak saldı.’’

Daha sonra Beyaz Saray Genel Sekreteri John Podesta da Başkan için endişeli konuşuyor: ‘‘Örneğin bugün oval ofise geldi bir toplantı için, kendisine 'Her şey yolunda mı' diye sordum. 'Hayır Ne oldu ki?' dedi. 'Başkanım pijamanızla gelmişsiniz' dedim kendisine.’’

Senatör olma yarışına giren eşi Hillary Clinton'ın ise içi rahat. Filmde Bill'in yıkadığı makam arabasına binerken gösterilen Hillary Clinton ‘‘Burada daha çok kalabilmeyi isterdim ama nasıl olsa her şey Bill'in kontrolü altında’’ diyor. O sırada limuzin hareket ediyor ve Bill Clinton, elinde bir sandviç paketiyle ‘‘Bekle, bekle öğle yemeğini unuttun’’ diye arabanın peşinden koşturuyor.

En iyisi biraz çikolata yiyip keyiflenmek ama makine parayı yutuyor, çikolatayı vermiyor ve Başkan makineyi tekmeliyor.

Clinton kötü geçen bir gününü ise, Genelkurmay Başkanı Henry Shelton'u Amiral battı oyununda yenip moral toplayarak noktalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!