İşte Avam Kamarası Başkan Yardımcısı

Güncelleme Tarihi:

İşte Avam Kamarası Başkan Yardımcısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 16:27

Bir gay sitesine ayna karşısındaki yarı çıplak fotoğrafını gönderen İngiliz milletvekili Chris Bryant, Avam Kamarası Başkan Yardımcılığına atandı.

Avam Kamarası'nın iki numaralı adamı olan İşçi Partisi milletvekili Bryant, yeni görevinde "başarılı" olmak için çok çalışacağını açıkladı.

2001'den beri İngiliz siyasetinde yer alan, 2003 yılında ortaya çıkan şok fotoğrafıyla bir skandala neden olan Bryant, bir süre önce de anne babaların, 11 yaşına basan çocuklarına cinsellikle ilgili bilgi vermeleri gerektiği yolundaki açıklamasıyla tepki çekmişti.
İşte Avam Kamarası Başkan Yardımcısı
Haberin Devamı

2006'da dönemin başbakanı Tony Blair'in görevden ayrılmasında önemli rol oynadığı belirtilen Bryant artık, yeni Başbakan Gordon Brown tarafından 28 Ocak 2007'de Avam Kamarası Başkanlığı'na atanan Harriet Harman'ın yardımcısı olarak görev yapacak.

AVAM KAMARASI HAKKINDA

İşte Avam Kamarası Başkan Yardımcısı
Avam Kamarası (House of Commons) üyeleri (en çok) beşer yıllık dönemler için seçimle işbaşına gelen 646 kişiden oluşan bir meclistir.

Avam Kamarası, 2004 yılına kadar 659 vekile sahipti. İskoç parlementosu kanunu ile bu sayı 2005 yılı seçimlerinden itibaren 646 ya düşürülmüştür. Seçim sistemine göre 18 yaşı ve üzeri Birleşik Krallık ve Kuzey İrlanda vatandaşlarıyla İngiltere'de ikamet etmekte olan İngiliz Uluslar Topluluğu vatandaşları oy kullanabilirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!