Ä°srailli ve Türk yetkililerden gizli görüÅŸme

Güncelleme Tarihi:

İsrailli ve Türk yetkililerden gizli görüşme
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 22:03

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün İsrail Sanayi Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ile Zürih'te gizli bir zirve gerçekleştirdi. Bu, filo baskınından bu yana iki ülke arasındaki ilk temas olma özelliğine sahip.

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmenin "gayrıresmi bir toplantı" olduğu duyuruldu. İsrail basını da 2.5 saat süren toplantıya 4 Türk yetkili ve İsrail heyetin katıldığı öne sürüldü.

Eliezer, İsrail kabinesinde Türkiye'ye en ılımlı bakan üye olarak gösteriliyor. Eliezer ayrıca, kabinede filo baskınıyla ilgili soruşturmanın uluslararası yapılması gerektiğini savunan tek isim olmuştu.

DavutoÄŸlu ile Eliezer arasında yapıldığı söylenen görüşme, Ä°srail'in Gazze'ye yardım taşıyan filoya düzenlediÄŸi ve 9 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi baskından bu yana yapılan ilk yüz yüze temas olma özelliÄŸine sahip.     Â

"GÖRÜŞME TALEBİ TÜRKİYE'DEN"
İsrail, görüşme talebinin Türkiye'den geldiğini de öne sürdü. İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Netanyahu'nun bu talebi geri çevirmek için herhangi bir sebep görmediği de ifade edildi.

BaÅŸbakanlık açıklamasında, "GeçtiÄŸimiz son birkaç hafta içerisinde DışiÅŸleri Bakanlığı'nın da bilgisi dahilinde olmak üzere Türkiye ile temas kurutulması yönünde bazı giriÅŸimler oldu" denildi.   Â

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!