İsrail’in yarı çıplak götürdüğü bu esirler kim

Güncelleme Tarihi:

İsrail’in yarı çıplak götürdüğü bu esirler kim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Dünya İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde yarı çıplak halde gözaltına aldığı onlarca Filistinlinin görüntülerini konuşuyor. İsrail, bu kişilerin “Hamas ile bağlantılı olup olmadığını araştıracağını” belirtirken insanlık dışı muamele gören tutukluların arasında sivillerin de bulunduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

İsrail ordusu Gazze operasyonlarında “Hamas’ın ağırlık merkezlerini hedef aldığını” ve “kuzeyde kalanları sorguya çekmek için tutukladığını” açıklarken gözleri ve elleri bağlı, yarı çıplak şekilde gözaltına alınan Filistinlilerin görüntüleri infial yarattı. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya ve Şecaiya’da Hamas bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Filistinlilerin arasında bölgedeki okullara sığınan ve militan gruplarla bağlantısı olmayan pek çok sivilin yer aldığı belirtildi.

SORGUYA ÇEKİLECEKLER

İsrail medyası görüntüleri “teslim olan Hamas militanları” şeklinde servis ederken ordu, görüntülerdeki kişilerin “Birleşmiş Milletler okullarına saklanan Hamas teröristleri olduğunu” öne sürdü. Filistin medyası, tutuklanan Filistinlilerin İsrail ordusu ve istihbarat servisi Şin Bet tarafından “özel bir tesiste” sorguya çekileceklerini bildirdi. Bazı tutukluların kimlikleri meslektaşları veya aile üyeleri tarafından tespit edilirken aralarında 18 yaşından küçük erkek öğrenciler ve Hamas ile bir bağlantısı olmayan yerel esnaflar olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

İsrail’in yarı çıplak götürdüğü bu esirler kim

ARALARINDA MUHABİR DE VAR

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med Monitor ), Filistinlilerin gözaltı görüntülerinin “ağır şekilde istismar içerdiğini” belirterek İsrail güçlerinin doktorlar, akademisyenler, gazeteciler ve yaşlı erkekler de dahil olmak üzere yerinden edilmiş sivilleri “keyfi şekilde tutukladığına dair” raporlar aldıklarını açıkladı. Katar merkezli El-Arabi El-Cedid haber kuruluşu, gözaltına alınanlar arasında Beyt Lahia’da yaşayan muhabirlerinden Diya El Kahlut ve ailesinin birkaç üyesinin de bulunduğunu açıkladı.

‘KİM OLDUKLARINA BAKACAĞIZ’

Görüntülerin sorulduğu İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari gözaltına alınanların “ordunun kara operasyonları sırasında yaptığı baskında tutuklandığını” belirtti. Hagari, “Kimin Hamas’la bağlantısı olduğunu, kimin olmadığını araştırıp kontrol ediyoruz. Hepsini tutuklayıp sorguluyoruz. İşimiz bitene kadar Hamas’ın kalelerinin her birini yıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İsrail’in yarı çıplak götürdüğü bu esirler kim

BİR GECEDE 350 CAN KAYBI

HAVA saldırılarıyla, tanklar ve zırhlı buldozerlerle desteklenen İsrail birlikleri, Gazze’nin güneyindeki en büyük şehir olan Han Yunus’un yanı sıra kuzeydeki Gazze şehri ve Cibaliya’da Hamas militanlarıyla çatışıyor. İsrail, 24 saat içinde 450 noktayı hedef aldığını açıklarken yaklaşık 350 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gazze’de savaşın başından bu yana can kaybı 17 bin 177’ye  çıktı.

BATI ŞERİA BASKINLARI GENİŞLİYOR

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’da mülteci kamplarına düzenlediği baskınların kapsamını genişletiyor. Bölgenin kuzeyindeki Fara mülteci kampına dün gece yapılan baskında en az 6 Filistinli vurularak öldürüldü. Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria baskınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 271’e ulaştığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!