İsrail’e ‘insani ara’ baskısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail’e ‘insani ara’ baskısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2023 07:00

Uluslararası kamuoyundan gelen ateşkes çağrılarına kulak vermeyen İsrail’e, Gazze saldırılarına ‘insani aralar’ vermesi yönünde baskı giderek artıyor.

Haberin Devamı

* G-7’DEN ÇAĞRI: Japonya’nın başkenti Tokyo’da bir araya gelen dünyanın en zengin 7 ülkesinin dışişleri bakanları, İsrail’e ‘insani duraklama’ çağrısında bulundu. Japonya, ABD, Kanada, Almanya, İtalya, İngiltere ve Fransa dışişleri bakanlarının katıldığı zirve sonunda yayınlanan bildiride Hamas’ın 7 Ekim saldırısı kınandı ve İsrail’e insani yardım ve tahliye koridorlarının oluşturulması için saldırılara ara verme çağrısı yapıldı.

* AB DE İSTİYOR: Avrupa Birliği Komisyonu kriz yönetimi ve insani yardımlar sorumlusu Janes Lenarcic de basına yaptığı açıklamasında Gazze saldırılarına insani ara verilmemesi durumunda “yaşanan felaketin kıyamete dönüşebileceğini” söyledi ve “birkaç saatlik değil, en az birkaç günlük ara verilmesi gerektiğini” kaydetti.

Haberin Devamı

* BIDEN BASTIRIYOR: ABD’li ve İsrailli yetkililerin Axios haber sitesine verdikleri bilgiye göre, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan, Hamas’ın Gazze’de tuttuğu rehinelerin bir kısmının serbest bırakılması amacıyla çatışmalara “üç günlük ara vermesini” istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!