İsrail'den şaşırtan karar

Güncelleme Tarihi:

İsrailden şaşırtan karar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 00:00

ANKARA - İsrail hükümeti, son dönemde artan terör saldırısı istihbaratları çerçevesinde, dünyadaki bazı temsilciliklerinde ekstra önlemler aldı.

Haberin Devamı

Bu temsilcilikler arasında İsrail’in Ankara’daki Büyükelçiliği ile İstanbul’daki Başkonsolosluğu da var.

Alınan önlemler oldukça radikal.

Büyükelçilik ve Konsolosluk'ta çalışma saatleri değiştirildi. Bunun anlamı şu; Büyükelçilik ve Konsolosluk çalışanları normalde yaptıkları günlük mesailerine devam etmek yerine, Büyükelçilikten kendilerine verilen çalışma saatlerinde görev yapacaklar. Böylece, saldırı ihtimallerinin en çok olduğu günlük rutin geliş-gidişler, rutin eylemlerden kaçınılmış olacak. Bir çeşit “şaşırtma” unsuru kullanılacak.

Zeynep GÜRCANLI
hurriyet.com.tr

İkinci önlem ise, Büyükelçilik ve konsolosluğun bazı faaliyetlerini, yine bu çalışma saatleri değişikliği çerçevesinde askıya alması. Bu kararla, İsrail temsilcilikleri, güvenlik önlemleri çerçevesinde acil olmayan, vize gibi rutin işleri askıya almış oluyorlar.

Haberin Devamı

İsrail ayrıca Türk makamlarıyla temasa geçerek, durum hakkında bilgi verdi.

KAPATMA SÖZ KONUSU DEĞİL

İsrail’in aldığı bu güvenlik önlemlerine rağmen, ne Ankara’daki Büyükelçiliğin, ne de İstanbul Başkonsolosluğunun kapatılması söz konusu değil. İsrail Büyükelçisi halen Ankara’da, görevinin başında. Keza, İsrailli diplomatlar da görevlerine devam ediyorlar.

Dışişleri kaynakları da Hürriyet.com.tr’nin İsrail’in aldığı bu önlemler konusundaki sorusuna, “Kapanma söz konusu değil. Sadece güvenlik gerekçisiyle çalışma saatlerini değiştirdiler” yanıtını verdi.

İsrail daha önce de vatandaşlarına, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu sekiz ülkeye seyahat etmeme uyarısında bulunmuştu. İsrail’in uyarıda bulunduğu ülkeler, Mısır Gürcistan, Venezüella, Ermenistan, Fildişi Sahili, Mali ve Moritanya idi.

İsrail, Türkiye’deki temsilciliklerinde başvurduğu bu olağanüstü güvenlik önlemlerine başka ülkelerde de başvurdu. Ancak bu ülkeler konusunda İsrail’den açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!