Ä°srail'den Rantissi'ye füze

Güncelleme Tarihi:

İsrailden Rantissiye füze
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 17, 2004 21:17

İsrail helikopterlerinin Gazze'de, Hamas lideri Abdülaziz Rantissi'nin aracına füze saldırısında bulunduğu ve Rantissi ile oğlunun öldüğü bildirildi. Rantisi, 22 Mart'ta İsrail'in füze saldırısıyla öldürülen Hamas'ın kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin'in yerine getirilmişti.

Haberin Devamı

Hamas kaynaklarının yanı sıra hastane kaynakları da, Rantissi'nin öldüğünü duyurdu. Hamas lideri Rantissi'nin hastaneye ağır yaralı olarak, kanlar içinde götürüldüğü, hastaneye ulaştıktan 5 dakika sonra da öldüğü belirtiliyor.

RANTİSSİ'NİN OĞLU MUHAMMED DE ÖLDÜ

İsrail helikopterlerinin Gazze'de Hamaslideri Abdülaziz Rantissi'ye düzenlediği füze saldırısında Rantissi'nin yanı sıra oğlu ile bir korumasının öldüğü belirtildi.

Gazze'deki hastane kaynakları, saldırıda Rantissi ile oğlu Muhammed ve koruması Ekrem Nasır'ın öldüğünü, yoldan geçen 5 kişinin yaralandığını belirtti. Araçta, Rantissi'nin karısının da bulunduğu belirtilirken, Rantissi'nin eşinin durumu konusunda bilgi alınamadı.

HAMAS'TAN İNTİKAM AÇIKLAMASI
 
Hamas, liderleri Abdülaziz Rantissi'ninİsrail helikopterlerinin füze saldırısında ölmesi üzerine intikam alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Hamas'ın önde gelenlerinden İsmail Haniya, Gazze'de Rantissi'nin öldüğü duyurulan hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İsrail, buna pişman olacak. İntikam geliyor... Bu kan, boşuna akmayacak'' dedi.

Filistinliler ve Hamas için kaderlerinin şehit olmak olduğunu belirten Haniya, savaşın kararlılıklarını zayıflatmayacağını söyledi.

HASTANEYE AKIN

Hamas lideri Abdülaziz Rantissi'ye İsrail helikopterlerinin füze saldırısının ardından, yüzlerce Hamas yandaşı ve üyesinin hastaneye akın ettiği bildiriliyor.

Görgü tanıkları, Gazze kentindeki saldırıda Rantissi'nin 2 koruması ile bir Filistinli'nin hayatını yitirdiÄŸini açıkladı. Â

Filistinlilerin sokaklarda koşarak intikam şeklinde bağırdıkları belirtildi.
 
Felç nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Hamas'ın kurucusu ve ruhani lideri Åžeyh Ahmed Yasin, 22 Mart'ta, sabah namazı çıkışında Ä°srail askeri helikopterinin attığı 3 füze ile hayatını kaybetmiÅŸti.Â

ABD, İSRAİL'İ EYLEMLERİNİN SONUÇLARINI DÜŞÜNMEYE ÇAĞIRDI
   Â
ABD, Hamas lideri Abdülaziz Rantissi'nin öldürülmesinin ardından, İsrail'e eylemlerinin sonuçlarını düşünmeye çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Washington yönetiminin, İsrail'in suikastlerine karşı çıkan politikasının değişmediğini belirtti ve ülkesinin İsrail'in füze saldırılarına yeşil ışık yaktığına ilişkin iddiaları reddetti.

Amerikalı yetkili, ''Politikamızda bir değişiklik olmadı. İsrail'in, yaptıklarının sonuçlarını aklından çıkarmaması ve aynı zamanda Filistinlilerin terörizmle mücadele etmesi gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

KUREY:  ABD'NİN  YÜREKLENDİRMESİNİN DOĞRUDAN SONUCU

 Filistin BaÅŸbakanı Ahmed Kurey, Hamas lideri Abdülaziz Rantissi'nin öldürülmesinin, ''ABD'nin yüreklendirmesinin doÄŸrudan sonucu'' olduÄŸunu söyledi.   Â

Kurey, saldırıdan sonra yaptığı açıklamada, ''Filistin kabinesi, Ä°srail'in bu terörist kampanyasının, ABD'nin yüreklendirmesi ve Amerikan yönetiminin Ä°srail hükümetine yönelik tam eÄŸiliminin doÄŸrudan sonucu olduÄŸunu düşünüyor'' dedi.      Â

Ä°NGÄ°LTERE: ''SALDIRI, KANUNSUZ''

İngiltere, Hamas lideri Abdülaziz Rantissi'nin İsrail füze saldırısıyla öldürülmesini kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, ''İngiliz hükümetinin, bu çeşit hedef seçilen suikastlerin kanunsuz, haksız olduğu ve amaca zararı dokunduğunu birçok kez açıkça söylediğini'' kaydetti.

ARAP BÄ°RLİĞİ'NDEN KINAMA Â

Arap Birliği, Hamas lideri Abdülaziz Rantissi'nin öldüğü açıklanan İsrail helikopterlerinin füze saldırısını kınadı.

Haberin Devamı
Arap Birliği Sözcüsü Hussam Zeki, saldırıyı kınarken, ''Bu bir devlet terörizmi ve İsrail'in istikrar ortamında yaşamayacağının açık bir kanıtıdır'' dedi.

Zeki, İsrail'in istikrar ortamı istemediğini, gerilim ve şiddet ortamına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!