İsrail'den Filistin'e yine operasyon

Güncelleme Tarihi:

İsrailden Filistine yine operasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2001 00:00


Haberin Devamı

İsrail helikopterleri dün yine Filistin güvenlik güçlerine ait binaları vurdu. Gazze şeridinin kuzey ve güney bölgelerinde bulunan karakollarının bombalanmasından sonra 55 kişinin yaralandığı bildirildi.

Operasyonun sebebinin, Filistinlilerin düzenlediği biri 10 aylık bebek olmak üzere 3 kişinin yaralandığı saldırıya misilleme olduğu belirtildi. Saldırı sırasında Filistin güvenlik güçlerinin yerden ateşle karşılık verdiği kaydedilirken Filistin lideri Arafat'ın koruma birliği Güç -17'ye ait tesisleri de isabet aldı.

İSRAİL'DEN ARAFAT'IN BİRLİĞİNE HAVAN TOPU SALDIRISI

İsrail ordusu dün geceki saldırının ardından bugünde Filistin lideri Yaser Arafat'ın muhafız birliğine havan topu saldırısı düzenledi. İsrail ordusu, Gazze şeridinin kuzeyindeki Netzarim Yahudi yerleşim birimine Filistinlilerin bu sabah düzenledikleri havan saldırısına misilleme olarak 17. Kuvvet'e ait bir mevziye havan ateşi açtığını kaydetti.

Askeri sözcü, ''Filistinliler şimdiye dek birçok kez havan topuyla ateş açtılar, ancak biz ilk kez bu yöntemi kullandık'' dedi. İsrail ordusu, dün akşam da Gazze şeridinde ve Batı Şeria'daki Ramallah kasabasında tank ve helikopterlerle Filistin hedeflerini vurmuş, bombardımanda en az 60 Filistinli yaralanmıştı.

Şaron 'başka seçeneğimiz yoktu...'

Filistinliler tarafından kasap olarak tanınan İsrail Başbakanı Ariel Şaron dün gece Filistin hedeflerine düzenledikleri saldırıyı savunarak 'başka seçenğimiz yoktu, uzun süredir devam etmekte olan saldırıları Arafat durdurmayı başaramadı' diye konuştu. son haftalarda İsrail'in Filistin tarafına düzenlediği üçüncü hava saldırısı olan harekat ile ilgili olarak İsrail Ordu Sözcülüğü 'bebeklere bile saldıracak kadar gözü dönmüş terörist ve barbarların bulunduğu hedefler vurulmuştur' açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

İSRAİL DEVLET RADYOSU: 'İSRAİLLİ 3 MİLLETVEKİLİ ARAFAT İLE GÖRÜŞTÜ'

İsrail devlet radyosu, İsrailli 3 milletvekilinin Filistin lideri Yaser Arafat ile Ramallah'ta buluştuğunu ve kendisine ateşkes teklifinde bulunduğunu duyurdu. Radyonun haberinde, İsrail'de iktidardaki ulusal birlik koalisyonuna üye İşçi Partisi'nin milletvekili Colette Avital ile muhalefetteki solcu Meretz partisinin iki milletvekili Zehava Galon ve Naomi Hazan'ın, Arafat'a şiddetin durdurulması ve müzakerelerin en kısa zamanda başlatılması çağrısında bulundukları kaydedildi.

Galon, Arafat'a İşçi Partili Savunma Bakanı Binyamin Ben Eliezer'in bir mesajını ilettiğini açıkladı, ancak mesajın içeriği hakkında bilgi vermedi. Radyodaki haberde, Yunanistan'ın başkenti Atina'da İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Peres ile Filistin Uluslararası İşbirliği Bakanı Nebil Şaat'ın biraraya gelmesine değinen Arafat'ın, Peres'in Şaat'a, siyasi konularda cevap verme yetkisi bulunmadığını söylediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Peres, Atina'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Şaat ile görüşmesinin müzakere olmadığını, yalnızca fikir alışverişi olduğunu söylemişti. İsrail Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı İşçi Partili Yossi Katz da 2 Nisan'da Arafat'a 15 günlük ateşkes önermişti.

Katz, Ramallah'taki görüşmeye İsrailli makamlardan izin almadan gitmişti. Avital, Galorn ve Hazan'ın bugünkü görüşmeye giderken izin alıp almadıkları açıklanmadı.

İSRAİL'İN MAARİV GAZETESİ: 'ARAFAT, ŞARON'UN OĞLUYLA BİRARAYA GELDİ'

İsrail'de yayımlanan Maariv gazetesi, Filistin lideri Yaser Arafat'ın 1 Nisan Pazar günü, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un oğlu Omri ile Batı Şeria'daki Ramallah'ta biraraya geldiğini iddia etti. Gazeteye göre, Omri Şaron, Yossi Ginossar adlı İsrailli bir işadamıyla Arafat'ın yaptığı görüşmeye katıldı. Görüşmenin konusu hakkında bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

Ginossar'ın, İsrail iç güvenlik servisi Şin Bet'in eski bir yetkilisi olduğu ve geçmişte de Filistinlilerle benzer şekillerde temasa geçtiği belirtiliyor. Omri Şaron ise görüşmeye katılıp katılmadığı konusunda açıklama yapmadı. Omri, İsrail'de 6 Şubat'ta düzenlenen başbakanlık seçimlerinde babasının seçim kampanyasında görev yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!