İsrail'de tedavisi reddedilen Filistinli ayaklarını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

İsrailde tedavisi reddedilen Filistinli ayaklarını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 17:04

Gazze Şeridi'nde Hamas ile El Fetih arasındaki kanlı çatışmalarda ağır yaralanan, ancak tedavi için İsrail'e girmesi "güvenlik gerekçesiyle" reddedilen El Fetih üyesi 25 yaşındaki Filistinli iki ayağını kaybetti.

Haberin Devamı

Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre, Maale Uda adlı gencin ülkeye girmesine, Tel Haşomer'deki Şeba Tıp Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Rafael Walden'in uyarısına rağmen İsrail iç güvenlik servisi Şin Bet ve Bölge Koordinasyon Ofisi tarafından izin verilmedi. Haberde, gencin bu yüzden ayaklarının kesildiği ifade edildi.

İsrail'deki "İnsan Hakları İçin Doktorlar Örgütü"nden Ben Yaron, Şin Bet'in İsrail'in güvenliğiyle ilgili kaygılarına saygı duyduğunu belirtmekle birlikte, "bacaklarından birini ya da ikisini kaybeden birinin, İsrail'in güvenliğini nasıl tehlikeye atacağını anlamakta zorluk çektiğini" söyledi.

Örgüt, görme duyusunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan bir Filistinlinin de tedavi için İsrail'e getirilmesine izin verilmediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalarda ağır yaralanan sınırlı sayıda Filistinli, tedavi için İsrail'e geçmişti. Ancak Şin Bet, bazı yaralıların başvurularını "terör gruplarıyla bağlantılarını" gerekçe göstererek reddetmişti.

İnsan Hakları İçin Doktorlar Örgütü, Ürdün, Mısır ve İsrail'de tedavi görmek için Gazze'den ayrılmak isteyen yüzlerce hasta bulunduğunu, bunlardan 27'sinin doğrudan kendilerine başvurduğunu açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!