İsrail'de istifa depremi

Güncelleme Tarihi:

İsrailde istifa depremi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 10:01

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüş ayrılığı yaşayan Savunma Bakanı Moşe Yalon istifa etti.

Haberin Devamı

İstifasını Twitter'dan duyuran Yalon, Neyanyahu'ya olan güvenini yitirdiğini söyledi.

Yalon, "Başbakan Binyamin Netanyahu'yu tavırları, son gelişmeler ve ona karşı duyduğum güven eksikliği nedeniyle hükümet ve Knesset'teki görevimden istifa ettiğim ve siyasete ara verme kararı aldığıma dair bilgilendirdim" ifadelerini kullandı.

İsrail eski Genelkurmay Başkanı Yalon ile Netanyahu arasındaki ipler, İsrail Başbakanı'nın aşırı sağcı Evimiz İsrail Partisi lideri Avigdor Lieberman'a savunma bakanlığı görevini teklif etmesinin ardından kopma noktasına gelmişti.

Lieberman, Netanyahu'nun, partisinin koalisyona katılması ve kendisinin savunma bakanı olması yönündeki teklifini kabul ettiğini açıklamıştı.

İsrailde istifa depremi

Haberin Devamı

İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan, Holokost kurbanlarını anma yıl dönümünde "Almanya'da onlarca yıl önce yaşananları bugün İsrail'de yaşananlara" benzetmişti.

Yalon'un, Golan'ın kendi görüşünü ifade ettiğini savunması, Başbakan Netanyahu'nun ise Golan'ın açıklamasını eleştirmesinden sonra iki taraf arasında görüş ayrılığı yaşanmıştı.

"MAALESEF BÖLÜNMEYİ SEÇTİLER"

İstifa kararının ardından İsrail Savunma Bakanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Yalon, "Maalesef, tehlikeli ve radikal unsurlar, İsrail ve Likud Partisi'ne hakim olmaya başladı. Bu, benim üye olduğum Likud Partisi değil. Ulusal partiyi ve devleti kontrolü altına almaya çalışan bazı çevreler var. Maalesef büyük siyasetçiler, birlik olmak yerine bölünmeyi ve ayrılmayı seçtiler" dedi.

Kendisini son zamanlarda Başbakan ve bazı bakanlarla mesleki ve ahlaki boyutu olan bir çekişmenin içinde bulduğunu belirten Yalon, aldığı karar ve edindiği tutum nedeniyle pişmanlık duymadığını, geri adım da atmayacağını söyledi. Yalon konuşmasında ayrıca, gelecekte "İsrail liderliği" için mücadele edeceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!