İsrail şikâyetçi: ABD silah sevkıyatını yavaşlattı

Güncelleme Tarihi:

İsrail şikâyetçi: ABD silah sevkıyatını yavaşlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 07:00

İsrail’in en büyük silah tedarikçisi ve müttefiki Washington, askeri yardımın hızını yavaşlatma yoluna gidiyor.

Haberin Devamı

Beyaz Saray ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümeti arasındaki bağ Gazze’deki insani kriz nedeniyle giderek gerginleşirken, üst düzey bir İsrailli yetkili savaşın başlangıcına kıyasla, ABD’nin İsrail’e yaptığı askeri yardımın hızının çok düştüğünü söyledi. Amerikan ABC News’a konuşan yetkili, Hamas’ın 7 Ekim saldırısının ardından savaş patlak verdiğinde malzeme sevkiyatlarının “çok hızlı geldiğini” ancak şu anda çok yavaş olduğunu” belirtti. Yetkili, İsrail’in 155 mm’lik top mermilerinin ve 120 mm’lik tank mermilerinin tükendiğini de söyledi.

REFAH’TAN VAZGEÇMİYOR

ABD Başkanı Joe Biden, Netanyahu’nun Gazze’nin güneyindeki son kent olan Refah’a operasyonda ısrar etmesine karşı çıkarken, söz konusu yavaşlatmanın bu durumla ilgisi olup olmadığı bilinmiyor. Daha önce Beyaz Saray’ın Refah’a saldırı halinde “İsrail’e yapılan askeri yardıma koşullar koymayı düşündüğünü” yönünde haberler çıkmıştı. Önceki gün Refah operasyonuna onay verdiğini açıklayan Netanyahu dün bir kez daha “artan uluslararası baskıya rağmen vazgeçmeyeceklerini” söylemişti.

Haberin Devamı

EL FETİH’TEN HAMAS’A ‘LÜKS OTEL’ ELEŞTİRİSİ

İsrail’in Gazze saldırılarının başlamasının ardından Ramallah merkezli Filistin Yönetimi ile Hamas arasında yaşanan gerginlik büyüyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, danışmanı Muhammed Mustafa’yı başbakan olarak atamasını, “ulusal uzlaşı olmadan atılan bir adım” olarak nitelendiren Hamas’a, Ramallah’tan sert bir yanıt geldi. El Fetih, Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Hamas liderlerini “Filistin halkını terk edip lüks otellerde yaşamakla” suçladı.

İsrail şikâyetçi: ABD silah sevkıyatını yavaşlattı

İsmail Haniye - Mahmud Abbas

‘ULUSAL UZLAŞI’ CEVABI

Muhammed Mustafa’nın başbakanlık görevine getirilmesine tepki gösteren Hamas açıklama  El Fetih’ten sert yanıt geldi. Hamas’ın “1948 felaketinden daha korkunç bir felakete yol açacak 7 Ekim macerasına atılmaya karar verirken kimseye sormadığı” belirtilen açıklamada “Görünüşe göre 7 yıldızlı otellerde rahat bir şekilde yaşıyorlar. Hamas liderlerinin çoğunun neden yurtdışında yaşadığını, neden Filistin halkını acımasız bir savaşla karşı karşıya bıraktığını merak ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!