İsrail: Lübnan'ı yakarız

Güncelleme Tarihi:

İsrail: Lübnanı yakarız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

HİZBULLAH, Ortadoğu'yu da karıştırdı. İran yanlısı örgütün son iki haftada 6 İsrail askerini öldürmesi üzerine İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi. Hizbullah'ın olası misillemesine karşı Kuzey İsrail'de binlerce kişi sığınaklara hapsoldu. İsrail ise Hizbullah'a yataklık yapan Lübnan'a sert çıktı. İsrail Dışişleri David Levy, ‘İsrail’e roket düşsün, Lübnan'ı yakarız' diye gözdağı verdi.

Hizbullah'ın Güney Lübnan'daki İsrail askerlerine düzenlediği saldırılarda son iki haftada da 6 kişi öldü. Bunun üzerine İsrail, Lübnan'daki Hizbullah mevzilerine hava saldırısı düzenledi. Önceki günkü saldırıda Lübnan'ı caydırmak için enerji santralleri ve Hizbullah'ın yuvaları hedef alındı.

İsrail, ülkenin kuzeyinde de 48 saat acil durum ilan etti. Lübnan sınırında yaşayan binlerce İsrailli, sığınaklara kapandı. İsrail Güvenlik Kabinesi dün Lübnan'a yönelik hava saldırısının sürüp sürmeyeceğini belirlemek için toplandı. İsrail Dışişleri Bakanı Levy, ‘Kuzey İsrail’e Katyuşa roketleri düşerse, Lübnan toprakları yanar' dedi.

Levy, Lübnan'da bir hayli etkin olan Suriye'ye de bir çağrıda bulunarak, ‘Suriye çağrıda bulunuyor. Barışı, barışı torpilleyeceklerini söyleyenlerin eline teslim etmesinler. Suriye’den barış istediklerini ispatlamalarını istiyorum. Eğer barış istiyorsa, bu örgütü dizginlesin. Filistin Özerk Yönetimi barış düşmanlarına karşı çalıştı. Niye Suriye ve Lübnan da aynı yönde çalışmasın?' dedi. Suriye ise İsrail Başbakanı Ehud Barak‘kana susamakla’ suçladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!