İsrail karadan işgale başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail karadan işgale başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 00:00

Hizbullah tarafından Lübnan’ın güneyinden fırlatılan onlarca füzenin dün 8 İsrailli sivilin ölümüne yol açması ve 10 da askerin yitirilmesi üzerine İsrail hükümeti, büyük kara harekatı için düğmeye bastı.

Savunma Bakanı Amir Peretz, "Yeni bir aşamaya geçiyoruz" diyerek orduya sınır ötesi harekata hazır olma emri verdi. Sınıra 30 kilometre mesafedeki Litani Nehri’ne kadar olan Lübnan topraklarına binlerce askerle girilmesi planlanıyor. Hala 6-7 kilometre içlerde 10 bin askeri bulunan İsrail, operasyonun ardından sınıra 8 kilometre mesafede tampon bölge oluşturacak. Harekat Başbakan Ehud Olmert’in onayını beklerken, hava bombardımanları da sürüyor.

Hizbullah ise savaşın sürmesi halinde uzun menzilli Zelzal-2 füzeleriyle İsrail’in içlerini vuracağını açıkladı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Beyrut’u yeniden bombalamaya hazırlanan İsrail’i, "Bunu yaparsanız biz de Tel Aviv’i vururuz" diye tehdit etti. İsrail ise hemen karşılık vererek, Tel Aviv’in hedef alınması durumunda Lübnanaltyapısını tamamen yok edeceklerini duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!