İsrail kabinesi uzlaşmayı onayladı

Güncelleme Tarihi:

İsrail kabinesi uzlaşmayı onayladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 01:40

İSRAİL kabinesi, Mavi Marmara krizinin aşılması için Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakata onay verdi. Güvenlik kabinesinde yer alan 10 İsrailli bakandan yedisinin onayıyla mutabakat çoğunlukla kabul edildi.

Haberin Devamı

Başbakan Binyamin Netanyahu, Türkiye ile uzlaşmanın ekonomik faydalar sağlayacağını, Türkiye üzerinden İsrail doğalgazının taşınması için boru hattı oluşturulacağını söyleyerek mutabakatı savunmuştu. Ancak İsrail’in Mavi Marmara baskınında ölen 10 Türk vatandaşı için Türkiye’ye 20 milyon dolarlık tazminat ödeyecek olması nedeniyle İsrailli politikacılardan itiraz gelmişti. Ayrıca anlaşma Hamas’ın elinde bulunan iki İsrailli askerin naaşının geri alınması ve iki İsrailli sivilin kurtarılması için baskı yapmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti. 

İsrail’den de taziye mesajıAyrıca İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İstanbul’daki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi. İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Rivlin’in mesajında, “Size ve Türk halkına, Atatürk Havalimanı’nda dün akşam gerçekleşen saldırının ardından en içten taziyelerimi ifade etmek için yazıyorum. Bu namert, kanlı saldırı maalesef bizim bölgemizde ve dünyamızda gördüğümüz yakıcı nefretin bir örneğidir” ifadeleri yer aldı. Rivlin, Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesi için imzalanan anlaşmaya değinerek şunları kaydetti: “Bu fırsatı ilişkilerimizi yenileme imkanını iyi dileklerle karşılamak için de kullanıyorum. ” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!