İsrail: İran, denizden ablukaya alınsın

Güncelleme Tarihi:

İsrail: İran, denizden ablukaya alınsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 11:59

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, nükleer programını engellemek için İran'ın denizden abluka altına alınmasını önerdi.

Haaretz gazetesinin haberine göre Olmert, Kudüs'te ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile görüşmesinde İran'ın denizden abluka altına alınmasını teklif etti.

Olmert, görüşmede Pelosi'ye, "uluslararası kamuoyunun İran'ın nükleer silahları elde etme çabalarını durdurmak için daha sert adımlar atması gerektiğini" söyledi.

Başbakan Olmert ayrıca, uluslararası kısıtlamaların İran uçakları, iş adamları ve üst düzey yetkililere uygulanması gerektiğini ifade ederek, "Dünyada hiçbir yere gidemeyecek olan İranlı iş adamları rejimi zorlayacaktır" dedi.
Olmert'in sözcüsü Mark Regev ise Başbakan'ın Pelosi ile Kudüs'te pazartesi günü yaptığı görüşmenin içeriği hakkında, "gizli" olduğu gerekçesiyle yorum yapmaktan kaçındı.

Pelosi, Washington'a dönerken yaptığı açıklamada, kendisinin ve kongre heyetinin İsrailli yetkililerle "İran tehdidini" ele aldıklarını belirtmişti. Ehud Olmert, iki hafta içinde ABD'nin aracı olduğu Filistinliler'le müzakereler ve İran konularının gündemde olacağı bir Washington ziyareti planlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!