İsrail Haremüşşerif'in egemenliğinden vazgeçiyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail Haremüşşerifin egemenliğinden vazgeçiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İsrail Entegrasyon Bakanı Yuli Tamir, Filistinlilerle bir barış anlaşması imzalanması kapsamında, İsrail'in Haremüşşerif'teki egemenliğinden vazgeçebileceğini söyledi.

Tamir, devlet radyosuna yaptığı açıklamada, ''Kudüs konusunda tarihi bir uzlaşma anına yakınız ve çok acı gelse de bazı tavizler vermeye rıza göstermek durumundayız. Öyle ya da böyle Haremüşşerif'teki egemenliğimizden vazgeçmemiz gerekli olabilir'' dedi.

İsrail'in müstafi Başbakanı Ehud Barak'a yakın isimlerden olduğu belirtilen Tamir, kendileri için en önemli olan konunun, Filistinlilerin mültecilerin haklarından vazgeçmesi olduğunu belirterek, ''Mültecilerin İsrail topraklarına geri dönüşü en büyük endişe kaynağımızdır, çünkü İsrail'in Yahudi yapısı ile Yahudi çoğunluğunu muhafaza etmek istiyoruz. Bunun tek yolu, Filistinli mültecilerin dönmesi fikrinden vazgeçilmesidir'' diye konuştu.

Haberin Devamı

İsrailli ve Filistinli yetkililerin, bugün ABD'nin başkenti Washington'da Amerikalı yetkililerle ayrı ayrı görüşerek, barış anlaşması imzalanması için müzakereler yürütmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!