İsrail Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail Gazzeye saldırılarını sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2010 14:09

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi ile sınırdaki Erez geçişi yakınında açtığı ateşte 3 Filistinli yaralandı. Filistin kaynaklarına göre yaralananlar, hurda toplayan Filistinlilerdi. Filistinli kaynaklar, sınırdaki gözetleme kulelerinden ateş açıldığını da belirtti.

Haberin Devamı

Gazze'deki Acil Yardım ve Ambulans Hizmetleri Müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn, Beyt Hanun'daki Kemal Edvan hastanesine götürülen yaralılardan birinin 16, diğerinin 25 yaşında olduğunu bildirdi.

Açılan ateşte yaralanan 21 yaşında bir diğer Filistinli ise Gazze'deki hastaneye kaldırıldı.

İsrail ordu sözcülüğü, askerlerin, güvenlik çitlerine yaklaşan kişilere ateş açtığını ve bu kişilerin "çatışma alanı" olarak adlandırılan bölgeye girdiklerini kaydetti.

İsrail uçakları, Filistinli militanların dün sabah Aşkelon kentine düzenledikleri Grad füzesi saldırısının ardından, gece yarısı Gazze Şeridi'nde bazı hedeflere bombardıman düzenlemiş; bombardımanlarda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın bir saha komutanı ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Nuseyrat mülteci kampına düzenlenen bombardımanda ölen El Kassam Tugayları liderlerinden, 40 yaşındaki İssa Abdülhadi El Batran'ın eşi ve 5 çocuğunun da İsrail'in 2009 başında düzenlediği Gazze saldırılarında hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!