İsrail El - Fetih'i helikopterlerle uyardı

Güncelleme Tarihi:

İsrail El - Fetihi helikopterlerle uyardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2000 00:00

İsrail helikopterleri, dün gece Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan El Fetih'in bürosuna çok sayıda roket attı ve Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus'ta da El Fetih militanlarına ait bir karakolu yerle bir etti.
Haberin Devamı

İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Efraim Sneh, İsrail askeri helikopterlerinin, Batı Şeria ve Gazze'deki El Fetih binalarına saldırı düzenlemesinin sadece bir uyarı olduğunu söyledi. Sneh, İsrail televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrail'in bir gerilla savaşına hoşgörü göstermeyeceğini belirterek, "Filistinliler, gerilla savaşına benzer birşeye başladılar.

Ölü sayısı 157 oldu
Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da İsrail askerleriyle Filistinli göstericiler arasında çıkan çatışmalarda, 1'i polis 2 Filistinli öldürüldü. Karni'deki çatışmalarda 14 Filistinli de yaralandı. Bu arada görgü tanıkları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunes'te de çatışmalar çıktığını ve 8 Filistinli'nin yaralandığını söylediler. Böylece Filistin ve İsrailliler arasında 28 Eylül'de başlayan çatışmalarda ölenlerin sayısı 157'ye yükseldi. Çatışmalarda, yaklaşık 4 bn kişi de yaralandı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!