İsrail Clinton'ı istemiyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail Clintonı istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘GO Home’ sloganının modası hiç geçmiyor. Özellikle de Amerika'ya yönelik olanların. Şimdi de ABD Başkanı Bill Clinton'ı istemeyen İsrailliler kullanıyor bu sloganı. Clinton'ın yarın geceyarısı başlayacak İsrail ziyareti çerçevesinde Filistin topraklarına da geçmeyi planlamasına kızan aşırı sağcı İsrailliler, Kudüs sokaklarını ‘‘Clinton Go Home’’ posteriyle donattılar. Dün sabah ışıklarıyla birlikte Kudüslülerin karşısına çıkan bu posterlerde Clinton, Filistin Yönetimi Lideri Yaser Arafat'la özdeşleştiriliyor. Gazze'ye giden ilk ABD Başkanı ünvanını almaya hazırlanan Clinton'ın başının çevresine bir kefiye monte eden aşırı sağcılar ABD liderini, Arafat'a verdiği destekten ötürü kınamış oluyorlar.

İsrail Hükümeti de, Gazze'ye ziyaret planı nedeniyle içerlediği Clinton'ın geliş saatini beğenmediğini açıkladı. Başbakan Benjamin Netanyahu'nun sözcüsü Aviv Buşinski, Clinton'ı karşılama töreni televizyonlar tarafından verilebilsin diye uçağın iniş saatine itiraz ettiklerini bildirdi. Netanyahu'nun kabinesindeki 17 bakanın yarısından çoğunun, ‘‘Clinton gezisini toptan iptal etsin’’ görüşünde olduğu da bildirildi.

Bölgede İsrail-Filistin çatışmaları da bitmek bilmezken (büyük resim) Clinton pazar günü İsrailli yetkililerle yapacağı görüşmelerden sonra tarihi Gazze ziyaretine başlayacak ve Filistin yönetiminin üst organlarına hitap edecek. Clinton yeni açılan Gazze havaalanına başkanlık uçağı Air Force One ile inmeyi planlıyordu, ancak İsrail'den gelen baskılar üzerine, helikopterle gitmeye karar verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!