İsrail: Ateşkese genelde uyuluyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail: Ateşkese genelde uyuluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 15:39

İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, yerel çatışmalar dışında Lübnan'ın güneyinde ateşkese genelde uyulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Peretz, ateşkesin yürürlüğe girmesinden yaklaşık 6,5 saat sonra yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin tetikte kalacağını ve herhangi bir tehdide karşılık vereceğini belirtti. Hizbullahın yeniden yapılanmasını beklemeyeceklerini kaydeden Peretz, bölgedeki ateşkesin, Lübnan ile görüşmeler için bir pencere açılmasıyla ve Filistinlilerle yeniden masaya oturulmasıyla sonuçlanabileceğini ifade etti.

Savunma Bakanı, İsrail askerlerinin bölgeden çekilmesiyle ilgili geçici BM barış gücü UNIFIL yetkilileriyle temasta olduklarını bildirdi.

“Lübnan bataklığına saplanmaya niyetimiz yok” diyen Peretz, bu krizin oluşumu ve 12 temmuzda başlayan savaşın idare şeklinin araştırılması amacıyla bir görev gücü oluşturacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Lübnan, İsrail ve BM yetkililerinin, İsrail askerlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesini ve Lübnan ordusunun bölgeye konuşlandırılmasını görüşmek üzere sınırda bir araya geldikleri bildirildi.

Haberin Devamı

UNIFIL sözcüsü Milos Strugar, yaptığı açıklamada, barış gücünun Fransız komutanı tümgeneral Alain Pellegrini'nin, ateşkesin ilan edilmesinden yaklaşık 4 saat sonra İsrailli ve Lübnanlı askeri yetkililerle Ras Naqoura'daki sınır geçiş noktasında görüştüğünü söyledi.

Sözcü, görüşmede ateşkes anlaşmasının uygulanması ve bu anlaşmaya uyulmasıyla İsrail askerlerinin çekilmesi ve Lübnan askerlerinin bölgeye konuşlandırılmasının ele alındığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!