Ä°srail askerleri Refah mülteci kampına girdi

Güncelleme Tarihi:

İsrail askerleri Refah mülteci kampına girdi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 10, 2003 08:18

Gazze Şeridi'ndeki Refah mülteci kampında, Filistinli silahlı kişilerle İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 3 Filistinlinin öldüğü, en az 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Filistinli görgü tanıkları en az iki evin İsrail askerlerince yıkıldığını ve bir Apache saldırı helikopterinin Refah mülteci kampına füze attığını belirtirlerken, Filistinli sağlık görevlileri, füze saldırısı sonucu 6 Filistinlinin yaralandığını kaydetti.
  Â
Görevliler, aralarında evlerinde otururlarken kurşun yaraları alan 2 kadının da bulunduğu 9 Filistinlinin ise silahlı çatışmalar sırasında yaralandığını ifade etti.

İsrail askerlerinin bugün erken saatlerde çok sayıda tank ve zırhlı araçla Refah mülteci kampına iki yönden girdiği bildirilmişti. Özel kuvvetlere mensup birlikler, istihkam birimleri ve yeraltı tünellerini ortaya çıkarmak için eğitilmiş köpeklerle desteklenen İsrail güçlerinin Mısır sınırından yapılan silah kaçakçılığını önlemek amacıyla operasyon düzenledikleri İsrailli askeri kaynaklarca ifade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!