İsrail, 250 El Fetih tutuklusunu serbest bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail, 250 El Fetih tutuklusunu serbest bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 00:00

İsrail hükümeti, 250 Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasına onay verdi.

İsrail hükümeti, dünkü toplantısında Filistinli tutukluların seçimine ilişkin prosedürü de onayladı. Serbest bırakılacak tutukluların tümünün El Fetihli olacağı kaydedildi. Başbakan Ehud Olmert, özellikle İsraillilerin öldürülmesine doğrudan karışan isimlerin bırakılmayacağını taahhüt etti.

Olmert, tutukluların serbest bırakılmasının, kaçırılan İsrailli askerler Gilad Şalit, Eldad Regev ve Ehud Goldwasser’in eve dönüş şanslarını etkilemeyeceğini de vurguladı. İsrail cezaevlerinde 10 binin üzerinde Filistinli tutuklu bulunuyor.

Gazze Şeridi’nde Hamas’ın yönetimi ele geçirmesi ve Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın Gazze’deki hükümeti görevden alarak, Batı Şeria’da Selam Feyyaz başkanlığında yeni hükümet kurmasından sonra Olmert, Abbas’ı güçlendirmek amacıyla yeni kurulan Feyyaz hükümetinin tanınması, dondurulan fonların serbest bırakılması, Filistinli bazı tutukluların salıverilmesi ve Batı Şeria’daki seyahat kısıtlamalarının kolaylaştırılması dahil, çok sayıda karar alınacağını belirtmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!