İspanya Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

İspanya Dışişleri Bakanı Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 15:03

İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, Gürcistan ve Türkiye'yi ziyaret edecek.

İspanya Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Moratinos, bugün gideceği Gürcistan'da, Kafkasların yeniden yapılanması ve Rusya ile yaşanan kriz sonrasında Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün korunması için İspanya'nın verdiği sözleri yineleyecek.

Gürcistan'dan pazar günü Ankara'ya gidecek olan Moratinos'un pazartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edileceği, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve bazı hükümet yetkilileri ile görüşeceği bildirildi.

Türkiye'yi "stratejik ve büyük fırsatlar ülkesi" olarak gördüğü belirtilen Moratinos'un Ankara'daki temaslarında, İspanya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine desteğini yineleyeceği, ayrıca ikili siyasi, ekonomik, ticari ilişkilerin geliştirilmesinin yollarının ele alınacağı ifade edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun eş başkanlıklarını yaptığı, BM nezdinde yürütülen Medeniyetler İttifakı'nın 2. forumunun Nisan 2009'da İstanbul'da düzenlenecek olmasının da Moratinos'un Ankara'daki gündeminde yer alacağı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!