İsmail Cem yılın devlet adamı

Güncelleme Tarihi:

İsmail Cem yılın devlet adamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı İsmail Cem, ‘East-West Institute- Doğu-Batı Enstitüsü’ adlı kuruluş tarafından kendisine verilen ‘2000 Yılının Devlet Adamı’ ödülünü almak için New York'a gitti. Bu ödüle Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu da ortak olacak.

Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Cem, New York'ta yapacağı temaslarla ilgili olarak şunları söyledi:

‘‘ABD Dışişleri Bakanı Albright ile Türkiye-ABD arasında Açık Semalar Anlaşması'nı imzalayacağız. Bu, sivil havacılıkta Türk taşımacılığına, ABD içinde çeşitli kolaylıklar sağlayan bir anlaşma. Bugüne kadar biz ABD'de 3 noktaya uçabilmekteydik. Şimdi ABD'nin 10 büyük kentine daha ulaşma imkanı sağlıyoruz.’’

Cem, ABD Dışişleri Bakanı ile, Türkiye ve dünya açısından çok önemli birkaç konuyu görüşeceklerini de vurgulayarak, ‘‘Bunlardan bir tanesi Bakü-Ceyhan'ın siyasi altyapısının tamamlanması. Bu konuda son birkaç gün içinde iyi bir gelişme daha gerçekleşti ve Washington'da Bakü-Ceyhan'ı ilgilendiren bir protokol gerçekleşti’’ diye konuştu.

Cem ayrıca, Yunanistan Dışişleri Bakanı Papandreu ile CNN'deki bir tartışma programına katılacağını da sözlerine ekledi. Dışişleri Bakanı Cem, 6 Mayıs'ta yurda dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!