İslami usulde kesim yasaklanacak mı?

Güncelleme Tarihi:

İslami usulde kesim yasaklanacak mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 11:46

Belçika’da Valonya Meclisi’nin geçen ay İslami usullere göre hayvan kesimini yasaklamasının ardından Flaman Meclisi de aynı tasarıyı oylamaya sunacak. Tasarıda hayvanların şoklanmadan kesilmesinin yasaklanması öngörülüyor.

Haberin Devamı

TASARININ Flaman Meclisi’nde kabul edilmesi halinde 2019 yılında uygulanmaya başlayacağı belirtildi. Teknik altyapı yetersizliği nedeniyle ilk etapta büyük baş hayvanlar uygulamaya tabi tutulmayacak. Bölgedeki mezbahaların uygulama yürürlüğe girene kadar yeni tekniğe uygun şekilde altyapılarını geliştirmeleri ve çalışanlarına bu alanda eğitim vermeleri çağrısında bulunuldu. Tasarının Valonya Meclisi’nden sonra Flaman Meclisi’nde de onaylanması durumunda, Brüksel Bölgesel Meclisi’nin de da benzer bir karar alması bekleniyor.

MÜSLÜMANLAR VE MUSEVİLER KARŞI ÇIKIYOR
Belçika’daki meclislerin İslami usullere göre hayvan kesimini yasaklama girişimleri, ülkede sadece Müslüman kesimin değil aynı zamanda Musevi toplumunun da tepkisini çekiyor. Musevilerin dini inançlarına göre hayvan kesimi ve bazı gıdaların hazırlanmasını öngören ve koşer olarak adlandırılan adetleriyle helal kesim örtüştüğü için birçok Musevi, ‘helal kesilmiş’ eti tercih ediyor.
Valonya Meclisi’nin geçen ay aldığı karar, Belçika’da Musevi ve Müslüman toplumlarını bir araya getirmiş, taraflar kararı Belçika Anayasa Mahkemesine taşımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!