IŞİD lideri defalarca tecavüz etti

Güncelleme Tarihi:

IŞİD lideri defalarca tecavüz etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 23:51

TERÖR örgütü IŞİD’in lideri Ebubekir El Bağdadi’nin Amerikalı Kayla Müller’e Suriye’de esir tutulduğu dönemde defalarca tecavüz ettiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Amerikan basını, 2013 yılında Halep yakınlarında kaçırılan Kayla Müller’e tecavüz iddialarını ABD ajanları ve Müller’in ailesine dayandırdı.

Cuma günü 27’nci doğumgünü olan Kayla Müller’in insani yardım için bulunduğu Suriye’de geçen şubat ayında koalisyonun bombardımanı sırasında öldüğü iddia edilmişti.

Kayla’nın babası Carl Mueller, “Bize, onun (El Bağdadi’nin) Kayla ile evlendiğini söylediler, bunun ne anlama geldiğini biliyoruz” diye konuştu.

Annesi Marsha Müller ise “Kayla bu adamla evlenmedi. Onu (Kayla’yı) odasına götürüyor, onu taciz ediyor, o da ağlayarak geri geliyordu” dedi.

EZİDİ KADINLARLA TUTULDU

Kayla, o dönemde IŞİD’in kasası kabul edilen Ebu Sayyaf ve eşi Ümmü Sayyaf’ın evinde tutuluyordu.

2014 Ekim ayında evden kaçıp Irak Kürt bölgesine sığınan 14 yaşındaki Ezidi bir genç kız, Mueller’in durumunu ihbar etmişti.

Haberin Devamı

Ebu Sayyaf, geçen haziran ayında Amerikalı komandoların Suriye’deki evine düzenlediği baskında ölü ele geçirilmiş, örgüte dair çok önemli belgelere de el konmuştu.

Ümmü Sayyaf ise Amerikalılar tarafından Irak’ta sorgulandıktan sonra geçen hafta Irak Kürt Yönetimi’ne teslim edildi.

Amerikalıların Mueller ailesine verdiği bilgiye göre, genç kadın, üçü de Ezidi olan üç kadınla birlikte bu evde tutuluyor, cinsel tacize uğruyordu.

Bağdadi eve geldiğinde genç kadını odasına götürüyor, sonrasında Kayla kimi zaman ağlayarak geri dönüyor, tutsaklara olan biteni anlatıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!