İsa karikatürleri yüzünden işten atıldı

Güncelleme Tarihi:

İsa karikatürleri yüzünden işten atıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 00:00

HZ. Muhammed karikatürlerini basan Jyllands Posten gazetesinin Kültür Editörü Flemming Rose önceki gün görevden alındıktan sonra kayıplara karıştı.

Yurt dışına gönderilmiş olabileceği söylenen Rose, gazetedeki kaynaklara göre, CNN’e yaptığı açıklamayla gazeteyi yeni bir krizin içine soktuğu gerekçesiyle gönderildi. Rose, pazar gazetesinde Hz.İsa karikatürleri ile İran’daki Yahudi Soykırımı karikatürlerini yayınlayacaklarını açıklayınca, Hz. İsa’nın da Müslümanlar için kutsal olduğu uyarısında bulunulmuştu. Gelen tepkiler üzerine Genel Yayın Yönetmeni Carsten Juste, Flemming Rose’nin özür dilemesini sağlamıştı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir muhabir "Flemming’in geri döneceğini sanmıyoruz. Yaptığı açıklamalar, yönetimi daha da zor duruma soktuğu için önce azarlandı, daha sonra izin bahanesiyle işten çıkarıldı" dedi.

Uluslararası basın merkezindeki gazeteciler de Flemming Rose’nin izine gönderildiği şeklindeki açıklamalana inanmadıklarını belirterek "Yakında Carsten Juste’nin işine de son verilir. Şayet Juste işten çıkarılırsa, Müslümanlar olayları durdurur" dediler.

Norveçli editör özür diledi

DANİMARKA gazetesi Jyllands-Posten’in karikatürlerini 10 Ocak tarihinde basarak İslam dünyasında öfke yaratan Magazinet adlı Norveç gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Vebjoern Selbekk dün bir basın toplantısı düzenledi ve Müslümanları rencide ettiği için özür diledi; "Karikatürlerin, Müslümanlar arasında bu kadar acı ve öfkeye yol açacağını öngöremediğim için pişmanım" dedi. Magazinet, daha önce de üzüntüsünü bildirmiş, ancak Müslüman ülkelerin istediği gibi özür dilememişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!