Irkçı Bruno Megret ‘Türkiye girer’ diye AB karşıtıymış

Güncelleme Tarihi:

Irkçı Bruno Megret ‘Türkiye girer’ diye AB karşıtıymış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransa'nın ırkçı liderlerinden Bruno Megret, Avrupa Birliği'ne (AB) karşı olması gerekçeleri arasında Türkiye'nin AB üyeliğine aday olmasını gösterdi. Kamuoyu araştırmalarına göre, önümüzdeki ay yapılacak Avrupa parlamentosu seçimlerinde varlık gösteremeyecek olan ırkçı Megret, AB'nin bir kültür projesi olduğunu ve İslam dinine mensup bir ülkenin bu proje içinde yer almadığını iddia etti.

Fransız TF1 televizyonunda canlı yayınlanan Public adlı haber programına katılan Megret, Türkler'in Avrupa kültürüne ait olmadıklarını ima ederek, ‘Türkiye’nin içinde olacağı bir birliğe karşı çıkacaklarını' söyledi. Avrupa'nın kapılarını ardına kadar Türkiye'ye açtığını da öne süren ırkçı lider, bunun ‘Avrupa’nın sonu' olacağı ve böylelikle ‘İslam’ın Avrupa'yı istila edeceği' görüşünü savundu. AB'nin bugünkü oluşumunun bir ‘Amerikan tuzağı’ olduğunu da iddia eden Megret, ‘Brüksel Avrupası Amerikan emperyalizminin Truva atına benziyor. Biz bunu reddediyor ve uluslar Avrupası içinde özgür bir Fransa istiyoruz’ şeklinde konuştu.

ŞANSI YOK

Bu arada, kamuoyu araştırmaları, geçtiğimiz aylarda Jean-Marie Lepen'in FN (Ulusal Cephe) partisinden ayrılarak kendi yandaşlarıyla birlikte FN-MN (Ulusal Cephe-Ulusal Hareket) adı altında yeni bir aşırı milliyetçi parti kuran Megret'nin önümüzdeki ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde şansının bulunmadığını bildirdiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!