İranlı gay mülteciyi Davut aşkı yakıyordu

Güncelleme Tarihi:

İranlı gay mülteciyi Davut aşkı yakıyordu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 00:00

Son yıllarda İranlı eşcinsellerin kaçış kapısı haline gelen Türkiye’de yaşanan ilginç bir öykü Kanada’nın The Star Gazetesi’nde yer aldı.

Haberin kahramanı İranlı eşcinsel Ferzan Ş., idamdan korkarak 3 yıl önce Türkiye’ye kaçak olarak girdi. Pasaportu olmadığı için BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’yle temasa geçene kadar Van’da bir başka eşcinsel İranlı’nın evinde gizlendi. Sonunda Van’daki BM ofisine kaydedilen Şahmuradi’nin dosyası eşcinsel mültecileri kabul eden ülkelere yollandı.

Gaziantepli aşkına Van’da

İranlı Ferzan’ın tercihi ise eşcinsel evliliğe izin veren ve halasının yaşadığı Kanada idi. Van’da babasının gönderdiği 200 dolarla yaşamaya çalışan Ferzan, bu kentte saldırıya uğrayınca Gaziantep’e naklini istedi. Burada ise internet yoluyla tanıştığı Türk aşkı Davut’la görüşmeye başladı. Ancak kaderin cilvesiyle Davut’un askerliği Van’a çıktı. Sevgilisinin peşinden tekrar Van’a gitti. Üstelik izinsiz kent değiştirmesi yasak olduğu halde...

Türkiye’de bırakıp gitti

Davut ile çarşı izinlerinde aşkını dolu dolu yaşayan Ferzan’a 10 ay sonra Kanada vizesi çıktı. Ancak o karışık duygular içindeydi. Van’dan Ankara’ya giderken Türk yetkililerce durduruldu. Çünkü Gaziantep’ten çıkış yapması gerekiyordu. Bu arada Davut sürekli telefon ediyordu. Ferzan çıkış belgelerini bile alanda unutmuştu. Sonunda kaçak mültecilere yardım eden Parsi adlı İran asıllı görevli onu güçlükle de olsa cep telefonunu kapatıp uçağa bindirmeyi başardı. Ferzan, Türkiye’de bıraktığı Davut konusunda doğru kararı verip vermediğine emin olmadığını söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!