İran'ın yeni roketi Irak ve Lübnan'da kullanıldı

Güncelleme Tarihi:

İranın yeni roketi Irak ve Lübnanda kullanıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2006 00:03

Amerikan Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral John Abizaid, İran kökenli yeni bir tip RPG roketinin Irak ve Lübnan'da kullanıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

ABD'nin Irak ve Afganistan'daki askeri operasyonlarını komuta eden Centcom komutanı Abizaid, savunma muhabirlerine yaptığı açıklamada, RPG-29 adlı bu silahın zırhlı araçlara karşı etkili olduğunu belirterek, "Bu silahı ilk kez Irak'ta değil Lübnan'da gördük. Bence bu öncelikle bir İran bağlantısını gösteriyor" dedi.

Irak'ta bu silahtan şimdilik bir tane ele geçtiğini ve bunun bu ülkeye yasadışı yollardan getirilip getirilmediğinin bilinmediğini söyleyen Abizaid, ancak bunun savaş bölgesine İran'dan gelen en yeni ve en gelişmiş silah örneklerinden birisi olduğunu kaydetti. Amerikalı general, Irak'ta ayrıca Çin yapımı uzun menzilli roketler de ele geçtiğini, bunların da İran'dan geldiği düşüncesinin güçlü olduğunu belirterek, İran destekli Hizbullah'ın bu yaz ki savaşta İsrail ordusuna karşı yerden yere uzun menzilli füzeler, tanksavar silahları ve patlayıcı yüklü uzaktan kumandalı araçlar gibi yeni silahlar kullandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!