İran'da ilginç bir iddia tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

İranda ilginç bir iddia tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 00:00

"Nida'yı kim öldürdü?" sorusuna Tahran yönetimi çok tartışılacak bir iddiayı ortaya attı.

Haberin Devamı

NİDA'NIN SON ANLARI

TAHRAN'DA İSYAN

İRAN'DA 30 YIL SONRA AYAKLANMA

İran’da isyanın simgesi haline gelen Nida Sultani’nin Batılılar tarafından öldürüldüğünü öne süren Tahran yönetimi, Nida’yı öldüren kurşunun İranlı milislerin kullandığı türden olmadığını öne sürdü.

HAMANEY'E GÖRE BU CİNAYETİN ARKASINDA CIA VAR

Yetkililere göre, cinayet “kaçak bir silahla” işlendi.

Cinayetin arkasında ise Amerikan gizli servisi CIA var.

Dini lider Hamaney geçen cuma “Nida Batılılar tarafından öldürüldü” iddiasında bulunmuştu.

İRAN BÜYÜKELÇİSİNİN İLGİNÇ YORUMU

İran’ın Meksika Büyükelçisi de dün CNN’e yaptığı açıklamada Nida’nın vücudundan çıkan kurşunun Besiçlerin kullandığı türden olmadığını öne sürdü.

Büyükelçi “Gösterilerin yoğun olmadığı bir noktada, bu kadar kameranın önünde öldürülmesi ilginç bir durum. Bu CIA’in bir oyunu” diye konuştu.

MUSAVİ'Yİ BEKLEYENLER

İngiliz Times gazetesi, Ahmedinecad’ın ağustosta ikinci kez cumhurbaşkanlığı için yemin edeceğini, koltuğu tekrar aldığında, Musavi yandaşlarına büyük bir operasyon düzenleyebileceğini öne sürdü.

Gazete, Musavi’nin de Burma’daki muhalif lider Aung San gibi yıllarca “tam bir inzivada” ve göz hapsinde yaşayabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

AHMEDİNEJAD, NİDA'NIN ÖLDÜRÜLMESİ OLAYININ ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 12 haziranda yapılan seçimlerin sonucuna itiraz amacıyla düzenlenen gösterilerde Nida Ağa Sultani adlı genç kızın öldürülmesi olayının araştırılması talimatını verdi.

Ahmedinejad, Yargı Erki Başkanı Ayetullah Mahmud Haşimi Şahrudi'ye gönderdiği mektupta, Nida'nın 20 haziranda Tahran'daki bir sokakta şüpheli şekilde ateşli silahla öldürüldüğünü belirterek, konunun tüm yönleriyle araştırılmasını istedi.

“Nida'nın öldürülmesi olayının yabancı kitle iletişim araçları vasıtasıyla İran aleyhinde siyasi şantaj olarak kullanıldığını” belirten Ahmedinejad, “Yargı, olabildiğince ciddi bir şekilde Ağasultan'ın öldürülmesi olayını araştırsın. Sorumlular yakalanarak yargılansın ve sonuç halkın bilgisine sunulsun” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ahmedinejad, Nida'nın öldürülmesini “yürek yakıcı” diye niteledi ve olaya ilişkin şüphenin ortadan kaldırılmasını istedi.

İran makamları, Nida'nın önceden planlanmış bir şekilde tahrikçiler tarafından gösterinin olduğu yerde değil de bir ara sokakta öldürüldüğünü belirtmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!