İran'a çattı Riyad'ı destekledi

Güncelleme Tarihi:

İrana çattı Riyadı destekledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 08:30

ABD Başkanı Trump, önceki gün “İlk önce Amerika!” adlı Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yönetiminin tutumunu ortaya koyan bir yazılı açıklama yapmıştı.

Haberin Devamı

“Dünya çok tehlikeli bir yer” cümlesiyle başlayan bu açıklamanın satırbaşları şöyle:

“İran, Yemen’de S. Arabistan’a karşı kanlı bir vekalet savaşından sorumlu, Irak’ın kırılgan demokrasi çabasını istikrarsızlaştırmaya çalışıyor, Lübnan’da Hizbullah terör örgütünü destekliyor, Suriye’de diktatör Beşar Esad’a arka çıkıyor ve daha fazlasını yapıyor.

S. Arabistan ABD’de 450 milyar dolar (2.4 trilyon TL) yatırım yapmayı kabul etti. Bu, rekor. Yüzbinlerce iş, muazzam ekonomik kalkınma ve ABD için çok fazla ilave zenginlik yaratacak.

Veliaht Prens pekâlâ bu trajik olay hakkında önceden bilgi sahibi olmuş olabilir, belki oldu, belki olmadı... ABD, ülkemiz, İsrail ve bölgedeki tüm ortaklarımızın çıkarları adına S. Arabistan’ın sarsılmaz bir müttefiki olmaya devam etme niyetindedir.”

Haberin Devamı

RUSYA VE ÇİN’E YARAR

Trump ayrıca Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada ise Suudi Arabistan’a askeri malzeme satılmaması durumunda Riyad yönetiminin ihtiyacını Rusya ve Çin’den karşılayabileceğini dile getirerek, “Rusya ve Çin bu durumdan çok çok mutlu olacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!