İran özür dileyen CNN'e yeniden izin verdi

Güncelleme Tarihi:

İran özür dileyen CNNe yeniden izin verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 07:42

İran'da Kültür Bakanlığı tarafından faaliyetleri yasaklanan Amerikan televizyonu CNN'in özür dilemesinin ardından, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, bu kanalın yayınlarına yeniden izin verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Devlet radyosundaki haberde, “İran Cumhurbaşkanı'nın atom bombası istediğine” dair sözlerinin yanlış çeviriden kaynaklandığı için CNN televizyonunun özür dilediği, bunun üzerine de Ahmedinejad'ın CNN'in yeniden yayın yapmasına izin verdiği belirtildi.

Haberde, Ahmedinejad'ın Kültür Bakanlığı'na “Özürleri dikkate alınan kanalın yeniden faaliyetlerine başlamasına izin verilmesi için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” yazılı bir talimat gönderdiği belirtildi.

İran Kültür Bakanlığı'ndan bir yetkili, “CNN'in son yıllarda profesyonel yayın ahlakına uygun davranmadığını ve Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın son basın toplantısında söylediği sözleri tahrif ettiğini” öne sürmüş ve Bakanlığın CNN televizyonunun İran'daki çalışmalarını ikinci bir bildirime kadar durdurduğunu, bundan sonra CNN muhabirlerinin de ülkeye giremeyeceklerini belirtmişti.

Haberin Devamı

İran devlet televizyonu, Ahmedinejad'ın 14 Ocak Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında söylediği, “Biz barışçı amaçlı nükleer teknolojiyi elde etmek istiyoruz. Bu, bizim milletimizin hakkıdır, bunu elde edeceğiz” şeklindeki sözlerinin CNN tarafından ”Nükleer silah bizim hakkımızdır” ifadeleriyle yansıtıldığını duyurmuştu.
Ahmedinejad'ın basın toplantısını, CNN'in İran asıllı muhabiri Christian Amanpour izlemişti.

CNN televizyonunun, aralarında CNN International, CNNUSA ve CNN.com'un bulunduğu bütün kanallarında özür dilediği ve İran hükümetinin yanı sıra İran'ın BM nezdindeki büyükelçisine üzüntülerini bildirdiği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!