‘İran oturumunu Trump yönetecek’

Güncelleme Tarihi:

‘İran oturumunu Trump yönetecek’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 23:35

ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) bu ay içinde yapılacak İran oturumunu yöneteceği açıklandı.

Haberin Devamı

BMGK’nin eylül ayı dönem başkanlığını üstlenen ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, konseyin aylık çalışma takvimini açıklamak için gazetecilerin karşısına geçti. Haley burada yaptığı açıklamada, “Başkan Trump, bu ay içinde BMGK’da yapılacak İran oturumunu yönetecek” diye konuştu. BMGK’daki İran oturumu BM Genel Kurulu’ndaki üst düzey toplantıların düzenleneceği hafta içinde, 26 Eylül’de yapılacak.

TAHRAN’DAN AB’YE SÜRE

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, Avrupa’nın ikinci aşama yaptırımların devreye gireceği 5 Kasım’a kadar nükleer anlaşmanın korunması için uygulamada adımlar atması gerektiğini, bu adımların atılmaması halinde İran’ın anlaşmada kalmayacağını söyledi. Avrupa ülkelerinin ABD’nin tek taraflı çekildiği nükleer anlaşmayı korumak için kasım ayına kadar bir sonuca ulaşması gerektiğini belirten Arakçi, “Eğer çözüm mekanizmaları uygulamaya konulmazsa nükleer anlaşmada kalmanın bizim için bir faydası olmayacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!