İran kendine yönelik tehditlere aldırmıyor

Güncelleme Tarihi:

İran kendine yönelik tehditlere aldırmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 16:00

İran Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanı Tümgeneral Ataullah Salihi, "İran'a yönelik tehditlerin korku ve kuru gürültüden ibaret olduğunu" söyledi.

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik askeri tehditlerini değerlendiren Tümgeneral Salihi, "olası bir saldırının sonuçlarının önceden kestirilemeyeceği" uyarısında bulundu.

"Silah sahibi olmak ve kabadayılık etmek, güç ve üstünlük anlamına gelmez" diyen Salihi, "Tehdit dilini kullananların, büyük bir cüsse ve zahiri güçten başka bir şeye sahip olmadığını" ifade etti.

Tümgeneral Salihi, "Düşmanların tehditlerini hayata geçirecek her adımı, hata değil büyük bir yanlış olur. Hatalar belki telafi edilir ama yanlışlıklar asla" diye konuştu.

ABD'nin ya işgal ya da diğer yollarla İran'ın çevresindeki ülkelerde askeri güç bulundurduğunu anlatan Salihi, "Caydırıcı güçlerinin düşmanları kara kara düşündürdüğünü ve saldırıdan alıkoyduğunu" söyledi.

İran'a olası bir saldırının, "düşmanların son hatası olacağını" ifade eden Salihi, "Bu durumda, düşman kim olursa olsun, onları alaşağı edinceye kadar vazgeçmeyiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!