İran’dan Maliki’ye destek

Güncelleme Tarihi:

İran’dan Maliki’ye destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 01:01

IŞİD’in Musul’u işgali üzerine çıkan krizde askeri olarak güçsüz duruma düşen Irak Başbakanı Nuri El Maliki’ye İran ve Suriye’den yardım teklifi geldi.

Haberin Devamı

İran Dışişleri Bakanlığı, IŞİD teröristlerine karşı Irak’ı güçlü bir şekilde desteklerini açıkladı. 1980’lerde Irak’la yıllar süren bir savaş veren İran’ın Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, “İran, Irak hükümeti ve halkını teröre karşı destekliyor” dedi. Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani “IŞİD, ne yazık ki kendini Müslüman olarak tanımlıyor ve Kur’an ve İslam’ın gösterdiği yolla cihatçılık yaptığını söylüyor. Biz bölgedeki ve dünyadaki şiddet, aşırıcılık ve terörle mücadede edeceğiz” sözleriyle İran’ın Irak’taki Sünni radikallerin şiddeti ve terörüyle mücadele edeceğini duyurdu.

Esad da yardım teklif etti

Öte yandan, Irak’taki karışıklığın Suriye’deki iç savaşla palazlanan IŞİD’in ülkeye uzanması olarak gören Bağdat yönetimine Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da yardım teklif etti. Esad, “Şam yönetimi, ortak düşmanımız terörle mücadelede Irak’la işbirliğine hazırdır” mesajı gönderdi. Suriye Dışişleri aracılığıyla yapılan açıklamada, “Irak’taki kardeşlerimizin maruz kaldığı dış kaynak destekli terör, Suriye’yi de hedef almaktadır. Bu terör bölgede ve dünyada barış ve güvenliği tehdit etmektedir” ifadesi yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!