Iraklılar da sokağa çıktı

Güncelleme Tarihi:

Iraklılar da sokağa çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2011 00:00

Mısır'da yaklaşık 3 haftadır süren hükümet karşıtı gösteriler, yoksulluk ve artan yolsuzluk olaylarından şikayet eden Irak halkını da cesaretlendirdi.

Haberin Devamı

IRAK HALKI DAHA İYİ BİR YAŞAM İSTİYOR- Foto Galeri   

 

Tunus ve Mısır’dan sonra Irak halkı da daha yüksek yaşam standartları talebiyle sokaklara döküldü.  

 

Bağdat genelinde dört farklı bölgede, hükümetin kendilerine daha iyi hizmet sunmasını ve yolsuzlukla mücadele etmesini isteyen eylemciler, protesto gösterileri düzenledi.

 

Bağdat'ın ünlü sahafçılar çarşısı el Mutanabi'de yüzlerce kişinin katılımıyla başlayan protesto gösterileri, Bağdat'taki Tahrir (Kurtuluş) Meydanı'nda devam etti. Burada sayıları 1000'i bulan göstericiler, Iraklı siyasetçilerin İran etkisinde kalmasına tepki gösterdi. El Mutanabi'deki gösteriler sırasında askerlerle protestocular arasında kısa süreli gerginlik yaşandığı bildirildi.

 

Hükümet karşıtı sloganlar atan göstericilerin açtıkları pankartlardaki, “Kahire’den Bağdat’a, Yolsuzluk İstemiyoruz”, "Yolsuzluğa hayır, özgürlüğe evet", "Bizim sokaklarımız çamurla, sizin cepleriniz parayla dolu" ve “Maliki de Saddam gibi öksüzlerle ilgilenmiyor” ifadeleri dikkat çekti. 

 

Haberin Devamı

Başkentin Şii mahallesi Sadr'da da sokaklarda yürüyen yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde boş benzin bidonları taşıyarak, dünyanın en zengin petrol rezervlerinden birine sahip ülkede yaşanan sefalete dikkat çektiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!