Iraklı Şeyh: Türk ordusu ateist

Güncelleme Tarihi:

Iraklı Şeyh: Türk ordusu ateist
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2003 17:28

El Anbar bölgesinde en büyük güç olan Şeyh Mecit Ali Süleyman, Türk askerlerinin konuşlanmasına karşı çıkarken Türk ordusuna da saldırdı. Ali Süleyman, "Türk halkı bizim kardeşlerimiz ancak ordusu ateist. Dua etmeleri yasak ve dinleri yoktur" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Türk askerlerinin konuşlanabileceği bölge olarak adı geçen El Anbar bölgesinde en büyük güç olan koalisyon yanlısı Şeyh Mecit Ali Süleyman, Türk askerlerine şiddetle karşı çıkarken Türk ordusuna da saldırdı. Ali Süleyman "Türk halkı bizim kardeşlerimiz ancak ordusu ateist. Dua etmeleri yasak ve dinleri yoktur" diye konuştu.

Financial Times gazetesi'nde açıklamaları yayınlanan Ali Süleyman, Türklerin bölgede istemediklerini belirtirken "Ya Amerikalılar kalır, ya herkes gider" dedi. Türklerin Irak ile ilgili iddialarının olduğunu da öne süren Süleyman, "Ancak bu bizim toprağımız" diyen Ali Süleyman, Türk askerlerinin konuşlanmasının ülkenin barış içinde olan tek bölgesi olan Kuzey Irak'ı alevlendirirken koalisyon güçlerine karşı ayaklanmanın odağı olan El Anbar bölgesindeki durumu daha da kötüleştireceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Ali Süleyman, Türklerin yerli halk tarafından Amerikalılara göre daha iyi karşılanmayacağını savunurken de "Türk halkı kardeşlerimizdir ancak ordusu ateist. Dua etmeleri yasak ve dinleri yoktur" diye konuştu.

IRAK'TA KAOS OLACAK

ABD'nin Türk askerlerinin Irak'a konuşlandırma planının jeopolitik bir hata olduğunu iddia eden Ali Süleyman, bunun komşu ülkeleri Iraetkinlik kazanma yarışına sürüklenebileceğini öne sürdü. Ali Süleyman şöyle devam etti:

"Irak'ın komşu ülkelerinden kuvvet kabul etmeyeceğiz. Neden? Çünkü kaos olacak. Eğer Türkiye Sünni bölgelere gelirse, İran da Sii bölgelerini savunmak için gelecek. Bu da Irak'ın bölünmesinin başlancı olacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!