Irak tekvando milli takımı KKTC’de kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Irak tekvando milli takımı KKTC’de kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2008 00:00

KKTC’de kayıplara karışan Irak milli tekvando takımı için geniş çaplı arama operasyonu başlatıldı.

Peşlerinde iz bile bırakmayan Iraklı sporcuların Rum kesimine kaçtığına kesin gözüyle bakılıyor. Rum kesiminin AB’ya üye olması sonrası KKTC Iraklı kaçakların geçiş yeri haline geldi.

IRAK tekvando milli takımı kamp için geldikleri KKTC’de ortadan kayboldu. Polis, önceki gün Girne’de kaldıkları otelden gezintiye çıkmak amacıyla ayrılan 15 kişilik kafileyi bulmak amacıyla KKTC’de geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı. Yetkililer, peşlerinde iz bırakmayan Iraklı sporcuların Rum tarafına kaçtığına kesin gözüyle bakıyor.

Aralarında antrenör ve yetkililerinin de bulunduğu Irak tekvando milli takımı salı günü kamp yapmak amacıyla KKTC’ye geldi. 15 kişilik Irak milli takımı önceki gün öğlen saatlerinde Girne’de kaldıkları otelden gezinti yapmak amacıyla ayrıldı. Iraklı sporcular ve beraberindeki heyetin otele dönmemesi üzerine polis geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı.

İki gündür devam eden aramalara rağmen peşlerinde iz bırakmadan ortadan kaybolan Irak milli takımının Kıbrıs Rum kesimine kaçtığı tahmin ediliyor. KKTC Karate ve Tekvando Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen, "Irak Milli Takımı 25-29 Ekim tarihleri arasında adaya gelerek KKTC Milli Takımı ile müsabaka yapmıştı. Irak kafilesi geçen ay kendi imkanlarıyla adaya gelerek kamp yapmak için bizden izin istediler. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden aldıkları vize ile adaya geldiler. Otelde eşyalarını bile bırakıp iki gündür ortadan kayboldular. Durumu Iraklı yetkililere de bildirdik" dedi.

Kıbrıs Rum yönetiminin AB’ye tam üye olmasının ardından KKTC uzun süredir mülteci problemi ile mücadele ediyor. Adaya yasadışı yöntemlerle gelen özellikle Iraklı mülteciler, KKTC sınırından Rum kesimine geçmeye çalışıyor.

15 kişilik Irak Taekwondo Milli Takım Kafilesi 25-29 Ekim tarihleri arasında KKTC’ye gelerek Kıbrıslı Türk sporcularla karşılaşmıştı. Müsabakaların ardından Iraklı yetkililer, kendi sporcularına madalya da vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!