Irak Hıristiyanları kaçıyor Papa onlar için dua ediyor

Güncelleme Tarihi:

Irak Hıristiyanları kaçıyor Papa onlar için dua ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 00:00

Irak'ın kuzeyindeki Musul’da şiddet olaylarına maruz kalan Hıristiyanlar kentten kaçıyorlar. Bölgeye 900 kadar Irak polisi gönderilirken, olaylara Papa’dan da tepki geldi.

Musul Valisi Duraid Kaşmula, son 24 saatte kenti terk eden Hıristiyan ailelerin sayısının bine yaklaştığını söyledi. Vali, AFP’ye yaptığı açıklamada, cuma gecesi ile cumartesi gecesi arasında Musul’daki evlerini terk eden ailelerin sayısının 932 olduğunu ve bu ailelerin kentin kuzey ve doğusundaki Hristiyan köylerine sığındığını belirtti.

Son 15 günde 11 Hıristiyan öldürüldü

Bu kaçışın kökeninde Hristiyanlara karşı yürütülen kampanya ve bu topluma yönelik şiddet olaylarının yattığını belirten Vali,bunun sorumluluğunun da El Kaide terör örgütü mensuplarına ait olduğunu ifade etti. Kentte 28 Eylülden beri 11 Hristiyan öldürüldü, bugün Hristiyanlara ait 3 ev yıkıldı. Musul’un Hristiyan mahallelerine dün Irak polis gücü gönderildi. Irak İçişleride, kentteki Hristiyan nüfus ile kiliselerin güvenliğinin sağlanması amacıyla 2 polis tugayının (880 kişi) görevlendirildiğini açıkladı.

Papa Benedikt: Durum endişe verici

Hristiyan mahallelerle kiliselerin çok sıkı korunduğunu açıklayan Irak Dışişleri, olayları soruşturmak için de 2 ekibin görevlendirildiğini kaydetti. Bu arada dün Vatikan’da ilk Hintli kadın azizeyi takdis ederken konuya değinen Papa 16. Benedikt, Hindistan ve Irak’ta Hıristiyanlara yönelik şiddet olaylarını kınadı. Papa, "Irak ve Hindistan’dadurum endişe verici boyutlarda. Büyük acılar çekildiği için sizleri barış ve uzlaşma için dua etmeye çalışıyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!