IPI’dan Türkiye’ye basın özgürlüğü çağrısı

Güncelleme Tarihi:

IPI’dan Türkiye’ye basın özgürlüğü çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 21:41

Dünyanın en yaygın ve köklü basın özgürlüğü kuruluşu olan Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Türk makamlarını, basın ve ifade özgürlüklerine saygı duymaya, bağımsız medyanın ve muhalif seslerin engellenmesine son vermeye çağırdı.

Haberin Devamı

IPI üyeleri, Katar’ın başkenti Doha’da bugün düzenlenen IPI Dünya Kongresi sırasında 65’inci yıllık Genel Kurul toplantısını da yaptı. Toplantı sırasında Türkiye’ye dair bir karar da oybirliğiyle kabul edildi.

Kararda Türk yetkililer, basın ifade özgürlüklerine saygı duymaya ve bağımsız medya ile muhalif sesler üzerinde giderek artan engellemelere son vermeye davet edildi.

Türkiye’de son dönemde yaşanan basın özgürlüğü ihlallerine dikkat çekilen kararda, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan haklar hatırlatıldı.

IPI, ayrıca yetkilileri, Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymaya, gazetecilere karşı açılan davaları düşürmeye, hapisteki tüm gazetecileri serbest bırakmaya ve haberciliği etkilemek için gazetecilere baskı uygulamaktan kaçınmaya çağırdı. 

BAKMADAN GEÇME!