İntifada turizmi

Güncelleme Tarihi:

İntifada turizmi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2003 02:01

5 bin 500 dolar ödeyen Yahudi yerleşim biriminde devriye gezip, Uzi'yle ateş edebilir, bombalı kemer takabilir. Ancak Araplara ateş etmek yok.

İsrailli turizmcilere 28 Eylül 2000'den bu yana süregelen şiddet ilham kaynağı oldu. Yabancı turistleri bölgeye çekmek için Filistin intifadasından yararlanan iki girişimcinin terörle mücadeleyi öğretecekleri ‘‘sıradışı tatil’’ programına şimdiden 24 kişi rezervasyon yaptırdı.

Tatil boyunca turistlere sunulacak imkanlar arasında en ilgi çekenlerin, gece Filistin saldırılarına hedef olan Yahudi yerleşim birimlerinde devriye gezmek, makineli tüfeklerle ateş etmek ve bombalı kemer takmak olduğu belirtiliyor. Turu düzenleyen Jay Greenblad'a göre, katılımcılar, tatil süresince, yakın dövüş teknikleriyle, M-16, Kalaşnikof ve Uzi ile ateş etmeyi öğrenecek. Greenblad, katılımcıların Araplara ateş etme fırsatı bulamayacağını vurguladı. Bu sıradışı tatil için bazı turistler 5500 dolar ödemeyi kabul etti ve 4 Mayıs'ta ilk dönem başlayacak.

Kurtarma ve ilkyardım dersi alacak turistler, İsrail ordusuna ait bir helikopterle ülkenin güneyindeki Necef çölü üzerinde uçacak, komando tatbikatlarına katılacak ve saldırılarda yaralanan kişilerle görüşecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!