İnterpol'ün en çok arananlar listesinde ilk 10

Güncelleme Tarihi:

İnterpolün en çok arananlar listesinde ilk 10
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2006 10:14

İnterpol’ün, başta Usame bin Ladin olmak üzere dünya çapında "görüldükleri yerde tutuklanacaklar" listesinde, kokain kaçakçılığından, silahlı soygun ve bombalama suçlarına; toplu ölümlere neden olan çok sayıda "suçlu" bulunuyor.

Dünya çapında "görüldükleri yerde tutuklanacaklar" listesinde yok yok. İşte İnterpol’ün 'Top 10'u:

İnterpol listesinin başını, 11 Eylül saldırılarının mimarı terörist Usame Bin Ladin çekerken, kokain ticaretinden aranan Meksikalı Ramon Arellano, 1000’den fazla kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Ebu Nidal’a kadar çok sayıda "suçlu" bulunuyor.

İşte yayım yaşamına yeni başlayan "Türkiye Polis" isimli dergide yayınlanan İnterpol’ün Top 10’u:

USAME BİN LADİN (SUUDİ)

İkiz Kuleler ve Pentagon’a düzenlenen saldırılardan sorumlu tutulan Ladin, Amerikan elçiliklerine bombalı saldırı, Suudi Arabistan ve Somali’de görevli ABD askerlerine ateş açılmasına kadar bir çok olayı üstlenen El Kaide örgütünün kurucusu olduğu için uzun süredir FBI’ın arananlar listesinde. Ladin, son yılların en önemli aranan
/images/100/0x0/55eb1d39f018fbb8f8ac0772
suçlularının başında geliyor.

ABU NİDAL (FİLİSTİNLİ)

1000’den fazla kişinin öldürülümesinden sorumlu tutulan Nidal’in raporlarda 1986-1989 ve 1990’da öldüğü belirtilmesine rağmen ABD, İngiliz ve İtalyan hükümetleri tarafından hala aranıyor. Bunun sebebi ise zaman zaman Mısır ve Irak’ta saklandığının düşünülmesi. El Fetih Devrim Konseyi isimli yasadışı örgütün kurucusu olan Nidal, savaş sürmesine rağmen Irak’ta bile aranmaya devam ediyor.

İnterpolün en çok arananlar listesinde ilk 10
MEHDİ TAYEB (İRANLI)

50 yaşındaki Mehdi Tayeb’in, AIDS’li olduğunu bile bile, 200’ün üzerinde İsveçli kadınla cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi. ABD polisi tecavüz ve cinayetten aradığı Tayeb’i bir türlü ele geçiremedi. Tayeb’in  makyaj yapıp menken ajanslarında çalışmak için iş aradığı bilgisi de bulunuyor.



MUHAMMET DİEF (FİLİSTİNLİ)


Gazze Şeridi’nde Hamas’ın eylemlerini yöneten Muhammet Dief’in Lübnan ve Suriye arasındaki bölgelerde dolaştığı belirlendi. İsrail polisinin listesinde birinci sırada olan Dief, ABD tarafından da 5 Amerikalı’nın öldürülmesinde sorumlu tutuluyor.

RAMON ARELLANO FELİX (MEKSİKALI)

Esrar ve kokain ticaretinden aranan Arellano-Felix, FBI’ın "Top Ten" listesinde yer alıyor. Yasadışı ilaç ve uyuşturucu hap ticareti de yaptığı belirtilen Felix'in, emrindeki Tijuana çetesiyle Fuadalajara başrahibine suikastten de aranıyor.

HOPETON ERIC BROWN (JAMAİKALI)

FBI’ın uyuşturucu ticareti ve cinayetten aradığı Brown, 1997’de ABD’de uyuşturucu alıp sattığı bir adamı öldürdü. 2001’de ise Montego Körfezi’nde iki kişinin öldürülmesi olayına karıştı.

BERNARDO PROVENZANO (İTALYAN)

Provenzano, bir albayı öldürdüğü 1969 yılından bu yana kaçak olarak aranıyor. Dolandırıcılıktaki yeteneği ile tanınıyor. Bugüne kadar yasadışı iş yaptığı 50’den fazla suç ortağı yakalandı ama o asla ele geçirilemedi. 72 yaşındaki Provenzano, FBI’nın listesindeki en eskilerden.

JESUS USMAN (KOLOMBİYALI)

Usman, uluslararası kokain trafiğinin önemli isimlerinden. 1997’deki Toronto kokain operasyonunda yaklaşık 100 milyon dolarlık bir kokain sevkiyatının açığa çıkarılması, onun bu işlerde çok önemli bir dağıtıcı pozisyonu olduğunu kanıtladı.

VINCENTE FUENTES (MEKSİKALI)

Uyuşturucu ticaretinin esk lideri Amado Fuentes’in kardeşi olan Vincente Carrillo Fuentes’in uyuşturucu dağıtım çetesi, milyar dolarlık eroin ve kokaini ABD’ye yolluyor. Şu sıralar Latin Amerika’da olduğu düşünülüyor.

JAMES BULGER (ABD’Lİ)

Banka soymaktan Alcatraz Hapishanesi’nde 9 yıl yatan Bulger, 25 yıldır İrlanda’daki yeraltı gruplarının başkanlığını yapıyor. Boston’da, çevresindeki İrlandalıları kullanarak yasadışı bir imparatorluk kurduğu ve 25 milyon dolar kazandığı ileri sürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!