İnternet bağımlıları için ilk tedavi merkezi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

İnternet bağımlıları için ilk tedavi merkezi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya'da İnternet kullanımı hastalık gibi yayılırken Hollanda'da İnternet bağımlılarının tedavi edilmesi için ilk kez bir tedavi merkezi kuruldu. Merkezde yaşamın gerçeklerinden kaçıp sanal dünyaya sığınan İnternet bağımlıları psikoterapi programlarıyla tedavi edilmeye çalışılıyor.

BBC'de yayınlanan bir programa göre, Hollanda'da İnternet'e bağlı olanların sayısının 1 milyonu buldu. Bu da Hollanda'da her 15 kişiden birinin uluslararası bilgi şekebesine bağlı olduğu anlamına geliyor. Bilgisayar başından kalkmak bilmeyen kullanıcıların, günde 7-8 saatlerini İnternet'te ‘sohbet’le geçirdikleri belirtildi. İnternet'in bu ülkede tutku düzeyini aşıp, uyuşturucu madde, alkol, kumar gibi alışkanlıklarda görülen bağımlılık düzeyine vardığı kaydedildi.

Türkiye'deki durumu anlatan bilgisayar uzmanı Mehmet Yağcı, ülkemizde İnternet kullanıcısı sayısının 250 bin kadar olduğunu bildirirken, bir bölümünün bilgi ve habere ulaşmada, elektronik posta amaçlı kullandığını ancak, bir süre sonra bunun çekiciliğini kaybettiğini söyledi. Yağcı, ‘İnternet’i itidalli kullanan yok. Ya kullanmıyorlar, ya da abartılı kullanıyorlar. Bu her kesim için geçerli. Buna masum alışkanlık diye bakılıyor.' dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!