İnsanlar için kuluçka makinesi

Güncelleme Tarihi:

İnsanlar için kuluçka makinesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Japonya'da geliştirdiği suni rahimle ilk keçiyi dünyaya getiren Japon Profesör Yoshinori Kuwabara, aynı yöntemin 10 yıla kadar insanlar üzerinde de denebileceğini söyledi. Kuwabara, bu yöntemin özellikle tehlikeli hamileliklerde bebeğin yaşatılması için kullanılabileceğini açıkladı. Bu durumda bebek ana rahminden alınarak, hamilelik süresi doluncaya kadar suni rahimde yaşatılacak.

Tokyo'daki Juntendo Üniversitesi bilimadamlarından Kuwabara, 20 haftalık hamilelik sonunda anne keçinin rahminden alınan embriyoyu, kendi geliştirdiği suni rahimde yaşatmayı başarmıştı. Embriyo hamileliğin geri kalan 40 günlük bölümünü plesentayla özdeş bir sıvıyla dolu havuzda geçirmiş ve vücuduna bağlanan borular kanalıyla beslenmişti. Hamilelik süresinin dolmasının ardından yavru keçi makinalardan alınarak, dünyaya getirilmişti.

1950 yıllarından beri çeşitli ülkelerde bilim adamlarının denediği suni rahim denemelerin çoğu ölümle sonuçlandı. 1970'lerde hiçbir canlı, suni rahim doğumu ardından 55 saatten fazla yaşatılamadı. Tokyo'da dünyaya gelen keçi, suni rahimle dünyaya getirildikten sonra uzun süreli yaşayan ilk canlı oldu. Bu yöntem insanlarda uygulanabilse bile birçok uzmanın, ahlaki ve dini nedenlerle bu yolu denemeyeceği tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!