İnsan tacirlerinin Londra’daki lakabı Koyuncular

Güncelleme Tarihi:

İnsan tacirlerinin Londra’daki lakabı Koyuncular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 00:00

Yasadışı yollardan İngiltere’ye 100 bin kaçak Kürt asıllı Türk sokan ikisi kadın, çoğu Türkiyeli Kürt 19 kişilik kaçakçılık çetesi, İngiltere’nin başkenti Londra ve Lincolnshire şehrinde bugüne kadar düzenlenen en büyük operasyonla çökertildi. Adam başı 3-5 bin sterlin karşılığında ‘insan tacirliği’ yapan çete, Londra’da ‘koyuncular’ diye biliniyor.

Salı sabaha karşı Londra’da 11, Lincolnshire’da bir mekana yapılan ve 5 Avrupa ülkesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilen ‘Mavi Gök Operasyonu’, İngiliz basınında da büyük yankı buldu. Son 10 yılda İngiltere’ye ilticacı olarak girip, siyasal sığınma başvurusu yapan Kürt asıllı insan tacirlerinin milyonlarca sterlinlik bir çete oluşturmasına, İngiliz medyası sert tepki gösterdi. ‘İngiltere’ye 100 bin Türk kaçıran çete yakalandı’ başlıklı haberinde The Independent, çetenin son yıllarda Türkiye’den binlerce kaçağı Avrupa’ya taşıyarak 10 milyonlarca sterlinlik bir servet yaptığını öne sürdü.

İÇİ KAÇAK DOLU KAMYON

X-ray’i çekilmiş içi kaçak dolu bir kamyonun resimlerini basına dağıtan Scotland Yard, kaçak Türklerin Wood Green ve Hackney başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Londra’da saklandıklarını ve düşük ücretli işlerde çalıştıklarını açıkladı.

TIR kamyonları içinde İngiltere’ye soktukları kaçakları koyun postları içinde otoyollara bırakan insan tacirleri, Londra’daki Türk toplumu tarafından ‘Koyuncular’ diye biliniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!