İngiltere’nin yeni Thatcher’ı kim olacak?

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin yeni Thatcher’ı kim olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 19:10

İNGİLTERE, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’den oluşan Birleşik Krallık’ın Başbakanı David Cameron’ın Brexit sonrası istifa kararı almasının ardından Muhafazakâr Parti’nin yeni liderini ve ülkenin yeni başbakanını belirlemeye yönelik ilk adım dün atıldı.

Haberin Devamı

Muhafazakâr Parti milletvekilleri, 5 adaylı yarışın ilk turu için oylarını kullandı. Bu turda en az oy alan aday eleniyor. 5 adaylı yarışın favorileri iki kadın. Theresa May’in en büyük rakibi ise Enerji Bakanlığı’ndan Andrea Leadsom. Londra’nın eski belediye başkanı ve Brexit destekçisi Boris Johnson da Leadsom’u desteklediğini açıkladı. 

PARTİLİLER BELİRLEYECEK

May ya da Leadsom seçilirse, Birleşik Krallık, Margaret Thatcher’dan sonra ikinci kez kadın bir başbakana sahip olacak. Diğer adaylar ise Michael Gove, Liam Fox ve Stephen Crabb. Dünkü oylamanın ardından yarın ikinci bir oylama yapılarak, en az destek alan bir isim daha elenecek. Gelecek hafta salı günü ise aday sayısı ikiye düşecek. Son iki isim ortaya çıktıktan sonra partinin yeni lideri sadece milletvekillerinin değil ülke çapındaki Muhafazakâr Parti üyelerinin oy kullanabileceği büyük bir seçimle belirlenecek. Bir ankete göre parti üyeleri arasında Leadsom’un yüzde 38’lik May’in ise yüzde 37’lik bir desteği bulunuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!