İngiltere'nin konuştuğu ses kaydı: 'Oğlum birini öldürdü'

Güncelleme Tarihi:

İngilterenin konuştuğu ses kaydı: Oğlum birini öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2023 16:02

İngiltere'de 16 yaşındaki bir genci kalbinden bıçaklayan 18 yaşındaki Joshua Delbono'nun annesi polisi arayarak oğlunu ihbar etti. Mahkemede delil olarak sunulan ses kaydı İngiliz medyasında yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

İngiltere'nin Radstock bölgesinde yaşayan bir annenin oğlunu ihbar etmek için polisi aradığı ses kaydı ülkenin en çok konuşulan konularından biri oldu.

Şu anda 19 yaşında olan Joshua Delbono geçtiğimiz Temmuz ayında iki grup arasındaki kavga sırasında 16 yaşındaki Charley Bates'i kalbinden bıçakladı.

Bugün Bristol Crown Court'ta görülen davada mahkeme jürisi 19 yaşındaki genci ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Delbono'nun en az 21 yıl boyunca hapiste kalması bekleniyor.

İngilterenin konuştuğu ses kaydı: Oğlum birini öldürdü

ANNENİN SES KAYDI BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Mahkemeye sunulan deliller Delbono'nun annesinin polisi arayıp oğlunu ihbar ettiği ses kayıtları da yer aldı. Basınla paylaşılan ses kaydı İngiltere'de büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Delbono'nun Charley Bates'i bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtığı ve Frome'da yer alan aile evine gittiği öğrenildi. Anne Donna Delbono oğlunun karıştığı suçu öğrenir öğrenmez polisi aradı.

"OĞLUM BİRİNİ ÖLDÜRDÜ"

Mahkemeye sunulan ses kaydında annenin polise 'Oğlum birini öldürdü' dediği duyuluyor. Oğlunun gün içinde Radstock'ta olduğunu eve gelip kendine olanları anlattığını söyleyen anne, "Artık benim evimde hiç bir yere gitmesine izin vermiyorum" dedi.

Polisin sorduğu sorulara soğukkanlılıkla cevap veren anne "Şu an benim yanımda. Ona bunu yapmak zorunda olduğumu söyledim" diyor.

İngilterenin konuştuğu ses kaydı: Oğlum birini öldürdü

SEBEBİ 20 POUND'LUK PORÇ

18 yaşındaki gencin karıştığı kavganın sadece beş dakika sürdüğü öğrenilirken, gençlerden birinin ölümüne neden olan korkunç olayın sebebinin 20 Pound'luk bir borç olduğu belirtildi.

Delbono olay yerinden hızla kaçtıktan sonra arkadaşları ile beraber bıçaktan ve üstlerindeki kıyafetlerden kurtulmaya çalıştı. Ancak daha sonra annesinin yanına giderek ona her şeyi itiraf etti.

Bıçaklanan gencin olaydan 35 dakika sonra hayatını kaybettiği öğrenilirken Delbono, mahkemede bıçağı içgüdüsel olarak yanına ve aldığını kimseyi öldürmeyi planlamadığını belirtti. 

İngilterenin konuştuğu ses kaydı: Oğlum birini öldürdü


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!