İngiltere'nin konuştuğu cinayet! Türk akademisyen suçunu itiraf etti

Güncelleme Tarihi:

İngilterenin konuştuğu cinayet Türk akademisyen suçunu itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2023 12:32

Karısını 15 yerinden bıçaklayarak öldüren Türk akademisyen çıktığı mahkemede cinayet iddiasını reddedip, kasıtsız adam öldürme suçunu kabul etti. Mahkeme tanıkların ifadelerini dinlerken, olayla ilgili kan donduran detaylar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İngiltere'deki bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan 51 yaşındaki Ertan Ersoy, eşi Antonella Castelvedere’yi bıçaklayarak öldürmesinin ardından dün Chelmsford Kraliyet Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

"SANIRIM KARIMI ÖLDÜRDÜM"

Mahkeme cinayete tanık olan komşu Tanja Munro'nun ifadesini dinledi. Ersoy'u geçtiğimiz Haziran ayında çiftin Essex'teki evinin koridorunda üzerinde kanlı bir gömlekle gördüğünü anlatan Munro, Ersoy'un kafasının karışık göründüğünü, elleri ile karnını tutarak mutfağı işaret edip 'Sanırım karımı öldürdüm' dediğini anlattı.

İngilterenin konuştuğu cinayet Türk akademisyen suçunu itiraf etti

Munro mutfak kapısının tamamen açık olmadığını ancak içeride birinin yerde yattığını görebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ersoy'un acı çekiyormuş gibi nefes aldığını ve karısı için endişelendiğini anlatan komşu, adamın kendisinin de yaralandığını ancak yaralarının ciddi olmadığını belirtti.

KOMŞU KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN 'KARIM İYİ Mİ?' DİYE SORDU

Talihsiz kadını kurtarmak için mutfağa koştuğunu anlatan Munro, Castelvedere’nin yaralarını kapatmaya çalıştığını ve kalp masajı yapmayı denediğini söyledi. Ersoy'un bu sırada yanında diz çöktüğünü anlatan komşu 'Karım iyi mi? diye sordu. Başımı hayır anlamında salladım. Başka bir şey konuşmadık' dedi.

İngilterenin konuştuğu cinayet Türk akademisyen suçunu itiraf etti


MAHKEME 'KISKANÇLIK' DEDİ, 15 YERİNDEN BIÇAKLAMIŞ

Mahkeme, 51 yaşındaki Türk akademisyenin karısının kendisini aldattığı ile ilgili yanlış bir inanış nedeni ile cinayeti işlediğini belirtti.

Savcı Christopher Paxton, Ersoy'un karısının yüzüne, boynuna, göğsünün üst kısmına salladığı bıçağın 15 bölgede keskin yaralanmalara neden olduğunu belirtti.

Kadının boynundaki bıçak yaralarından birinin 15 cm uzunluğunda ve 7 cm derinliğinde olduğu öğrenilirken, Castelvedere'nin ciddi kan kaybı ve kalp krizi nedeni ile hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

İngilterenin konuştuğu cinayet Türk akademisyen suçunu itiraf etti

KARISINDAN DİZ ÇÖKÜP AF DİLEMESİNİ İSTEMİŞ

Haberin Devamı

Castelvedere, Suffolk Üniversitesi'nde İngilizce ve yaratıcı yazarlık alanında yüksek lisans dersleri veren bir öğretim görevlisiydi.

İngiliz Dailymail gazetesi kendisi de aynı üniversitede çalışan Ersoy'un eşiyle yaptığı konuşmaları gizlice kaydetmek için evlerine bir cihaz sakladığını ve karısından önceki ilişkisi nedeniyle önünde diz çöküp af dilemesini istediğini iddia etti.

İngilterenin konuştuğu cinayet Türk akademisyen suçunu itiraf etti


ARKADAŞLARINA KORKTUĞUNU SÖYLEMİŞ

Mahkemede de dile getirilen iddiaya göre Castelvedere cinayetten kısa bir süre önce arkadaşlarına kocasının davranışlarının değiştiğini anlattı ve 'Maalesef Ertan karanlık bir ruh haline girdi ve güvenliğimden korkuyorum.' dedi.

Haberin Devamı

Mahkemede karısının da kendisini bıçakladığını öne süren Ersoy, cinayet iddiasını reddediyor ancak kasıtsız adam öldürme suçunu kabul ediyor.

Duruşma Chelmsford Kraliyet Mahkemesi'nde devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!