İngiltere’de şok saldırı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de şok saldırı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2023 07:00

İngiltere’nin Nottingham şehrinde üç kişi sokak ortasında öldürüldü, bir minibüs yayaları ezmeye çalıştı. İki olayla ilgili 31 yaşında bir erkek tutuklu. Terör bağlantısı soruşturuluyor.

Haberin Devamı

İngiltere’nin 300 bin nüfuslu kuzey kenti Nottingham’da dün peş peşe yaşanan cinayetler ve minibüslü saldırı büyük paniğe neden oldu. Sabah 04:00’te polise, sokak ortasında iki cansız beden olduğu ihbarı yapıldı. Olay yerine giden polis daha bu ihbarı soruşturamadan, yaklaşık 1.5 km uzakta bir erkek cesedi bulundu. İlerleyen dakikalarda bir minibüs, sokaktaki 3 kişiyi ezmeye çalıştı. Görgü tanıkları güne polis sireni ile başladıklarını, arkası hiç kesilmeden yeni polis araçlarının kent merkezine doluştuğunu anlattı. Olayı soruşturan polis, kent merkezini kordon altına aldı. Olası yeni saldırıları önlemek için caddeler araç trafiğine kapatılırken, tramvay seferleri durduruldu. Şehirde hayat gün boyu kilitlendi.

İngiltere’de şok saldırı

Polis civardaki çöp kovalarında delil aradı.

NE YAŞANDI

Haberin Devamı

- Dün erken saatlerde bir adam, yolda yan yana yürüyen 19 yaşında bir kadın ve bir erkeğe bıçakla saldırdı. Sırt çantalı olduğu görülen şahıs, daha sonra yürüyerek bölgeden uzaklaştı. Polis bölgeye vardığında kurbanların ikisi de yaşamlarını yitirmişti. Ölenlerin Notthingham Üniversitesi öğrencileri olduğu açıklandı. Erkek kurbanın kimliğinin Barnaby Webber olduğu belirtildi.

- Yaklaşık bir saat sonra Magdala Caddesi’nde saldırgan aracını çalmak istediği 50’li yaşlardaki bir erkeği daha öldürdü. Bu andan sonra polisle saldırgan arasında kovalamaca başladı.

İngiltere’de şok saldırı

Saldırganın kullandığı beyaz minibüs.

YAYALARI EZMEYE ÇALIŞTI

- Milton Caddesi üzerinde saldırganın çaldığı beyaz minibüs, kendisine yaklaşan polis aracını görünce hızlanarak yol kenarında yürüyenleri ezmeye çalıştı. Durumları hakkında detay verilmeyen 3 yayanın tedavisine hastanede devam ediliyor.

- Saat 5:40’ta ise polis, Bentinck yolu üzerinde çalıntı beyaz minibüsü durdurdu, yanında sırt çantası olan 31 yaşındaki erkeği tutukladı. O esnada silah sesleri duyuldu ancak ateş açanın şüpheli mi polis mi olduğu netlik kazanmadı.

Haberin Devamı

- Polis cinayetlerin tek şüphelisinin kimliği açıklanmayan 31 yaşındaki şahıs olduğunu bildirdi. Tutuklu saldırganın motivasyonuna dair detay paylaşılmazken terör bağlantısının araştırıldığını kaydedildi.

- İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yaşananları “şoke edici” olarak niteleyerek ölenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!